Actualitate

Până la sfârșitul lunii martie nu se mai eliberează cărți de identitate

În condițiile în care la nivel național s-a constatat o lipsă a materialelor necesare producerii, respectiv eliberarea de cărți de identitate, toate serviciile publice de evidență a persoanelor nu vor putea elibera aceste documente.

Astfel, în perioada 12 martie – 22 martie 2021, toate serviciile publice de evidență a persoanelor din județul Constanța (17 la număr) nu vor elibera cărți de identitate.

În acest context  directorul executiv al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța, Ion Constantin a declarat:

“Cetățenii care au depus cererea cu 30 de zile în urmă, vor trebui să mai aștepte cam 2 săptămâni. Pe data de 22.03.2021 avem asigurări de la București că vom fi aprovizionați cu materialele necesare și din acel moment vom face un tur de forță ( noi și SPCLEP) să eliberăm toate cererile, vreo 4000 la număr.”

Această situație a fost expusă și în presa națională, motivul care a determinat această stare de fapt fiind o întârziere a celor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care au întârziat organizarea unei licitații pentru achiziționarea de materiale necesare fabricării cărților de identitate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top