Actualitate

Orașul Negru Vodă – proiecte aflate în implementare

Petre Urziceanu, primarul orașului Negru Vodă, a făcut o scurtă trecere în revistă a proiectelor aflate în implementare în acestă toamnă.

Avem mai multe proiecte în derulare, finanțate atât prin fonduri europene, cât și prin fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL)”, spune primarul.

Pe fonduri europene, orașul Negru Vodă implementează proiectul construirii unei școli noi la Darabani (clasele 0-IV), cu sală de sport și teren de sport multifuncțional și o grădină botanică. Proiectul are o valoare de 800.000 de euro și a fost semnat contractul pentru proiectare și execuție.

Acest proiect ar trebui să se termine într-un an de zile”, adaugă Petre Urziceanu.  

Tot pe fonduri europene, administrația locală derulează un proiect de construire a 34 de locuințe sociale și un proiect de amenajare urbanistică (spații verzi, trotuare, piste de biciclete, stații de autobuz, intrările și ieșirile din Negru Vodă: strada Mangaliei, șoseaua Constanței, șoseaua Cerchezu). Valoarea acestuia este de aproximativ 5 milioane de euro.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL – în orașul Negru Vodă se construiește o grădiniță cu program prelungit. Lucrările sunt în plină desfășurare.

Prin PNDL este finanțat și proiectul de asfaltare străzi în localitățile Darabani și Vâlcelele. În total sunt vizați 15,4 kilometri.

„În Negru Vodă am asfaltat 17,4 km de drum printr-un proiect transfrontalier (româno-bulgar) și am achiziționat un utilaj multifuncțional pentru întreținerea drumurilor”, adaugă primarul.

Tot prin PNDL, administrația locală derulează un proiect de reabilitare, dotare, extindere, modernizare a Liceului din oraș, un proiect la care urmează să fie semnat contractul de execuție a lucrărilor.

Petre Urziceanu susține că, pentru a face față majorărilor de prețuri la materialele de construcții, a cerut constructorilor devizele actualizate și le-a transmis către guvern în vederea suplimentării finanțării proiectelor cu noile sume rezultate din aceste majorări.  

Prin PNDL 3, primarul orașului Negru Vodă și-ar dori să obțină finanțare pentru extinderea rețelei de apă și canalizare. Asta ar veni în completarea proiectului pe care îl derulează deja, un proiect de construire a unei stații de epurare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top