Actualitate

Comuna Mircea Vodă vrea să reabiliteze drumuri prin Programul „Anghel Saligny”

La inițiativa primarului George Ionașcu, consilierii locali ai comunei constănțene Mircea Vodă au dezbătut și aprobat cererea de finanțare pentru proiectul ce va fi depus spre finanțare prin Programul „Anghel Saligny” sau PNDL 3, un program guvernamental prin care autoritățile locale vor primi bani pentru implementarea diferitelor investiții.

Astfel, cererea de finanțare aprobată de consilierii locali a fost cea pentru obiectivul de investiții „Modernizare și reabilitare drumuri în comuna Mircea Vodă”. Valoarea totală a proiectului se ridică la 4,2 milioane de lei cu TVA, dintre care 3,99 milioane de lei ar fi de la bugetul de stat, iar diferența de la bugetul local.

Consilierii locali au adoptat și devizul general estimativ și principalii indicatori tehnico-economici ai acestui proiect care acum așteaptă doar finanțarea din partea Guvernului României. Toate demersurile pentru depunerea proiectului le va face primarul George Ionașcu.

În aceeași ședință de consiliu local au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Lucrări de întreținere străzi pietruite satele Țibrinu și Gherghina, comuna Mircea Vodă”. Astfel, suma aprobată a fost de 248.324 de lei (fără TVA), dintre care C+M reprezintă 236.624 de lei.

Tot la capitolul infrastructură rutieră, consilierii locali au aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de investiții „Modernizare drumuri locale în comuna Mircea Vodă”. Suma actualizată este de 11 milioane de lei, fără TVA, dintre care C+M reprezintă 3,8 milioane de lei.

Și „Planul de apărare împotriva inundațiilor, fenomenelor hidro-meteorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, seceta hidrologică, incidente/accidente la construcții hidrologice, poluări accidentale pe cursurile de apă ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență a Comunei Mircea Vodă, pentru perioada 2022-2025” a fost aprobat de consilierii locali.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top