Opinii

Orașul Babadag, în plin proces de modernizare

Devenind deja o tradiție în domeniul comunicării cu cetățenii orașului Babadag, Georgian Caraman –edilul localității – aduce lunar la cunoștința locuitorilor diferitele stadii în care se află proiectele de modernizare a urbei. Și nu sunt puține deloc lucrările ce se află în derulare, fie că vorbim de finalizarea unor blocuri de locuințe, pietruirea de străzi sau modernizarea centrului civic.
La blocurile ANL s-au continuat lucrările, în acest sens clădirea care va adăposti centrala termică a fost terminată. Totodată, în ultima ședință a Consiliului Local au fost votate componența comisiei de evaluare a dosarelor, documentele necesare completării dosarelor și criteriile de calcul al punctajelor în vederea închirierii apartamentelor construite prin ANL. Aceste documente se vor primi la secretariatul primăriei acolo de unde cei interesați pot obține și informații suplimentare.

”S-au finalizat lucrările de pietruire la străzile cuprinse între zona Gară-Vasile Lupu-Daciei și adiacente. Se acționează acum pe străzile Carierei și Viilor”, se arată într-un mesaj adresat de către primarul Georgian Caraman locuitorilor din Babadag. Este vorba despre mai multe străzi (Dragoș Vodă, Ion Corvin, Salcâmilor, Stejarului, Trandafirului, Primăverii, Mihail Sadoveanu, Dragalina, Grigorescu, Praporgescu, Spiru Haret, Anghel Saligny, Carierei și Viilor) care anul acesta vor fi pietruite, urmând ca anul viitor si alte străzi aflate în aceeași situație să fie în atenția primăriei.
De asemenea, și Grădinița din Veterani este aproape de finalizarea reabilitării, fiind în stadiul de aplicare a unui strat de vopsea exterioară. La această grădiniță s-au efectuat lucrări de reabilitare termică, montarea unei centrale termice, reamenajarea interioarelor, astfel încât, din acest an, copiii să beneficieze de un spațiu dotat și amenajat la standarde moderne.
Și problema acumulării de ape pluviale în zona intersecției străzii Geamiei cu strada Republicii a intrat în atenția administrației locale. Situația a apărut datorită supraînălțării străzii Republicii după asfaltarea acesteia. Aici, echipele specializate, au început deja lucrări care să remedieze problema.
Nici modernizarea zonei centrale nu a fost lăsată deoparte. ”Se lucrează din plin și la construirea viitoarei Piețe Civice. Locul va beneficia de pavele, spații verzi, mobilier stradal (bănci, mese), stâlpi de iluminat ornamentali, toaleta publică, fântână arteziană și scenă pentru spectacole”, a mai anunțat primarul Georgian Caraman.
Administrația locală a orașului Babadag a anunțat și finalizarea lucrărilor de demolare a vechii clădiri a sălii de sport. Aceleași lucrări de demolare vor începe și la salonul de nunți.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top