Actualitate

O soluție INGENIOASĂ care rezolvă două probleme: PREŢUL la ENERGIE și SECETA!

Provocările pe care le traversează societatea pot fi depășite prin soluții ingenioase. De multe ori e vorba doar de a ne schimba modul de gândire, pentru a găsi rezolvări la probleme. Uneori, o singură idee poate rezolva mai multe neajunsuri, așa cum este cazul propunerii consilierului judeţean PSD Constanța, Ionel Dia.

Acesta vine cu o propunere ingenioasă care poate să rezolve două mari probleme actuale: prețul crescut al energiei electrice și seceta accentuată. Ideea lui Dia este aceea de a se amplasa panouri fotovoltaice de-a lungul canalelor de irigații din județul Constanța. În acest fel, spune Dia, se va reduce evaporația, nu va fi nevoie de achiziționarea sau închirerea de terenuri pentru montarea panourilor, iar energia va fi livrată către localitățile apropiate.

“Voi susține elaborarea unui studiu privind instalarea de panouri fotovoltaice pe suprafața canalelor de irigații. Punerea în funcțiune a unei astfel de instalații ar putea fi rezolvarea pentru creșterea prețurilor cu energia electrică și, de asemenea, reducerea prețului final pentru produsele din cereale.
Repere ale proiectului:
1. Electricitatea este generată din energie solară regenerabilă și, prin urmare, este curată și ecologică.
2. Deoarece canalele sunt acoperite cu panouri solare, nu va fi nevoie explicită de achiziție de terenuri pentru a instala proiectul solar.
3. Evaporarea apei din canale va fi redusă pe măsură ce canalul va fi acoperit.
4. Energia generată va fi furnizată la satele de lângă canal, ceea ce va duce la pierderi mai mici de transmisie”, a transmis Ionel Dia.

Sursă foto: Facebook.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top