Actualitate

Noi săli de clasă pentru elevii din orașul Cernavodă

Primăria orașului Cernavodă a demarat procedura de transformare a cantinei situate pe strada Cazărmii numărul 6, prin recompartimentare, în săli de clasă. Primul pas în acest sens a fost făcut: primăria a organizat o licitație în vederea expertizării tehnice, auditarea energetică și întocmirea documentației tehnico economică, faza D.A.L.I. pentru obiectivul „recompartimentare etaj, imobil cu destinația de Cantină, strada Cazărmii numărul 6, în vederea schimbării destinației în săli de clasă”.

Primăria Cernavodă vine astfel în întâmpinarea nevoilor educaționale ale elevilor din oraș, dar și în sprijinul cadrelor didactice și părinților care au solicitat în mai multe rânduri să se găsească soluții pentru construirea unor noi săli de clasă. Se dorește astfel ca programul de studii al elevilor să se desfășoare doar dimineața, renunțându-se la orele de după amiază.

Clădirea cantinei (parter și un etaj) are o suprafață de 669 de metri pătrați, iar cea construit desfășurată de 1339 de metri pătrați.

Comitetul de părinți și conducerea celor două licee (Axiopolis și A. Saligny) au solicitat în repetate rânduri realizarea de noi săli de clase pentru ca programul de funcționare să fie într-un singur schimb. Spațiul ce se va recompartimenta este etajul unei clădiri situat în incinta terenului ce aparține Liceului Tehnologic Axiopolis și are mai multe destinații, cea predominantă fiind cea de cantină”, se arată în documentația tehnică a proiectului de recompartimentare.

În prezent, din cauza numărului insuficient de clase, elevii învață în două schimburi, în intervalul 7.00-19. Liceul Axiopolis din Cernavodă, de exemplu, are un număr de 21 de săli de clasă la aproape 500 de elevi. În Corpul A, construit în anul 1995, sunt 14 săli de clasă, 3 laboratoare de informatică, un laborator de electronică, un cabinet de mecanică, unul de metodică, CEAC, unul medical și arhiva. De asemenea, aici este și cancelaria.

Corpul B, construit în anul 1996, cuprinde săli de clasă și un laborator de informatică, iar corpul C, construit în 1981, este compus din săli de clasă, laborator și un cabinet. De asemenea, liceul mai are ateliere, o sală de sport și una de festivități.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top