Actualitate

Noi proiecte pentru modernizarea comunei Frecăței, județul Tulcea

La inițiativa primarului Marian Naiman, Consiliul Local al comunei Frecăței a adoptat o serie de hotărâri cu privire la implementarea mai multor proiecte destinate dezvoltării comunității locale.

Astfel, un prim proiect prevede aprobarea documentațiilor tehnico-economice în faza PT – DTAC, pentru realizarea investiției „Extindere rețea canalizare pe strada 621, DS 706 și DE 657,”, în satul Cataloi.  Consilierii locali au aprobat, totodată, și indicatorii tehnico economici și cofinanțarea acestei investiții.  

Un alt proiect, deosebit de important pentru locuitorii localității Frecăței, a primit undă verde din partea Consiliului Local. Documentațiile tehnico-economice în faza PT – DTAC, pentru realizarea investiției „Realizare Creșă în localitatea Frecăței, județul Tulcea”, au fost aprobate prin Hotărâre de Consiliu Local.

De asemenea, a fost aprobat proiectul “Sistem ITS în Comuna Frecăței, județul Tulcea” și aplicarea la apelul de proiecte din Componenta C10 – Fondul Local, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) PNRR/2022/C10, I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC, cu o valoare maximă de 734.516,07 lei fără TVA, în limita plafonului alocat comunei, conform documentelor programului.

„Se aprobă asigurarea tuturor resurselor financiare necesare implementării optime ale proiectului, în condițiile rambursării ulterioare, a tuturor cheltuielilor eligibile conform notei de fundamentare, în conformitate cu legislația în vigoare. Se aproba finanțarea din bugetul local a tuturor cheltuielilor neeligibile strict necesare pentru asigurarea implementarea proiectului”, se arată în hotărâre.

Și proiectul privind creșterea eficienței energetice pentru sediul primăriei și aplicarea la apelul de proiecte din Componenta C10 – Fondul Local, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) PNRR/2022/C10, I.3 – Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale, a fost aprobat de Consiliul Local Frecăței.

Modernizarea sistemului de iluminat public stradal al comunei a fost pe agenda discuțiilor, iar consilierii locali au aprobat implementarea acestui proiect și cheltuielile aferente în cazul obținerii finanțării prin Programul Operațional pentru Pescuit si Afaceri Maritime- P.O.P.A.M – STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALA A ZONEI PESCĂREȘTI DELTA DUNARII – Măsura nr. 2 Sporirea atuurilor de mediu şi încurajarea investițiilor care vizează atenuarea schimbărilor climatice.

Durata de realizare a proiectului este de 12 luni, iar valoarea totală a obiectivului de investiții, inclusiv TVA, este de 335128.25 lei.

Consiliul Local Frecăței a aprobat și achiziționarea unui buldoexcavator necesar pentru intervenții de reducere a impactului negativ asupra mediului. Cheltuielile aferente aceste achiziții se prevăd în bugetul local pentru perioada de realizare a investiției, în cazul obținerii finanțării prin Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime- P.O.P.A.M – STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALA A ZONEI PESCĂREȘTI DELTA DUNARII.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top