Actualitate

Noi proiecte pentru comuna Carcaliu: creșterea eficienței energetice și sisteme inteligente de management local

Consilierii comunei Carcaliu, județul Tulcea, au adoptat în cea mai recentă ședință de Consiliu Local participarea la Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public cu investiția „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în Comuna Carcaliu”.

Totodată, aleșii locali au aprobat și devizul pentru obiectivul de investiții.

„Angajamentul privind întocmirea documentației de achiziție publică, organizarea şi derularea procedurii de achiziție publică şi realizarea lucrărilor în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind achizițiile publice pentru acest proiect este în sarcina Comunei Carcaliu. Se aprobă contractarea finanțării și persoana desemnată să reprezinte comuna în relația cu Administrația Fondului pentru Mediu, privind contractarea și derularea proiectului este domnul primar Panfil Gheorghe”, se arată în Hotărârea Consiliului Local.  

De asemenea, consilierii au aprobat depunerea proiectului ”Asigurarea infrastructurii TIC (sisteme inteligente de management local) la nivelul comunei Carcaliu” în cadrul apelului de proiecte cu titlul PNRR/2022/C10/I.1.2-Fondul local I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local) din Planul de redresare și reziliență al României (PNRR).

S-a aprobat și valoarea maximă eligibilă a proiectului, în cuantum de 374.770 Euro, exclusiv TVA, (324.770 Euro+50.000 Euro-stație încărcare), reprezentând 1.844.880,28 lei.

Comuna Carcaliu se angajează să finanțeze toate sumele, reprezentând cheltuieli care ar putea fi declarate neeligibile, ce pot apărea pe durata implementării acestui proiect, în condițiile obținerii finanțării.

Concret, proiectul va aduce următoarele beneficii:

 • Centru de monitorizare în timp real a situației din oraș – oferă acces în timp real la toate camerele, senzorii și alte dispozitive de colectare a datelor
 • Sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public
 • Extindere sistem Wi-Fi in spațiile publice
 • Dronă pentru inspecția zonelor sau situațiilor de risc
 • Funcționar public virtual
 • Servicii „Cloud” – platformă cloud online pentru utilizare de către administrația publică
 • Sistem de înregistrare și emitere a documentelor – permite înregistrarea și emiterea documentelor online, semnături electronice
 • Platformă pentru comunicarea cu cetățenii și informarea inițiativelor comunitare
 • Sistem de planificare online – site web care permite programarea online a cetățenilor la diverse ghișee
 • Plata online a taxelor și impozitelor
 • Valorificarea obiectivelor de patrimoniu prin digitalizare sau reconstrucție digitală

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top