Opinii

Noi centre de tineret la Kogălniceanu și Agigea

Bani europeni pentru activități artistice și culturale

Comuna condusă de primarul Ancuța Belu este una dintre localitățile vizate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța” în cadrul unui amplu proiect de investiții, efectuat cu ajutorul fondurilor europene. Demarat încă din toamna anului trecut, acest program vizează reabilitarea unor clădiri și transformarea lor în Centre de Tineret. Acest lucru se va întâmpla și în Mihail Kogălniceanu, crearea unui astfel de centru fiind, de mai bine de un an, una dintre prioritățile edilului. A fost deja identificată o clădire care va fi în scurt timp reabilitată și dotată, pentru ca activitățile de aici să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Noul centru de tineret va avea 2895 metri pătrați, iar valoarea investiției se ridică la aproximativ 7, 4 milioane lei, mare parte din sumă (peste 5,8 milioane lei) reprezentând investiția Fondului European de Dezvoltare Regională. Se așteaptă ca acest centru să deservească  peste 3000 de tineri din zonă, aceștia urmând să participe la activități culturale, artistice, sportive dar și la diverse cursuri de socializare și învățare. Centrul va fi utilat cu echipament IT de ultimă generație. O altă comună inclusă în cadrul acestui program al Zonei Metropolitane este Agigea, și aici urmând să fie creat un nou centru de tineret. Acesta va avea o suprafață de 780 de metri pătrați, valoarea totală a investiției depășind 2,8 milioane lei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top