Opinii

La Crucea se va construi o turbină eoliană ce va reduce factura la energia electrică

Un nou proiect ce contribuie la reducerea costurilor și îmbunătățirea infrastructurii va fi implementat în comuna Crucea. Administrația locală din comună a depus un proiect pentru finanțare pe „Programul Operațional Sectorial, Creșterea Competivității Economice,  Axa 4 DMI. 4.2 –  Sprijinirea investițiilor în modernizarea și realizarea de noi capacități de producere a energiei electrice și termice, prin valorificarea resurselor regenerabile a biomasei, a resurselor hidroenergetice, solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale și a altor resurse regenerabile de energie”  . Proiectul a fost declarat eligibil și se află în  etapa de precontractare.

Investiția are durata de realizare de 12 luni și vizează implementarea unui sistem hibrid compus din Turbina eoliana de 200 kW   și o instalație de biogaz de 100mc pentru producerea de energie electrică. Energia astfel produsă se va descărca în sistemul energetic național și se va deduce din consumurile înregistrate de comună pentru iluminatul administrațiilor publice și iluminatul public. Valoarea totală necesară pentru construirea turbinei eoliene și a  stației de biogaz este de 5.153.030,80 lei și se va realiza cu o cofinanțare de până la 20 %, mai exact cu suma de 83.113,40 lei.
Pe lângă acest proiect, administrația locală Crucea se află pe ultima sută de metri cu lucrările de reabilitare a drumului național E 60 ( Stupina – Crucea – Gălbiori ). Edilul localității, Gheorghe Frigioi, spune că până în luna octombrie aceste lucrări vor fi finalizate. Un al treilea proiect este înființarea unui Centru de Informare Turistică, ce urmează a fi realizat lângă noua grădiniță.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top