Fără categorie

Nicolae Topoleanu, primarul oraşului Măcin: „Vreau să duc mai departe proiectele de dezvoltare a orașului”

Dezvăluiri: Care sunt motivele pentru care vă doriţi să candidaţi pentru un nou mandat la funcţia de Primar al oraşului Măcin?

Nicolae Topoleanu: Intenţia mea de a candida este încurajată şi motivată în primul rând de faptul că îmi asum misiunea de a pune în valoare potenţialul administraţiei publice locale, astfel încât oraşul Măcin să beneficieze de servicii de calitate, infrastructură, investiţii şi dezvoltare durabilă. În al doilea rând, îmi asum responsabilitatea de a fi reprezentantul măcinenilor în relaţia cu instituţiile judeţene, centrale dar şi europene, pentru promovarea şi implementarea proiectelor locale atât de necesare pentru comunitate.

Dezvăluiri: Ce vă recomandă pentru un nou mandat?

Nicolae Topoleanu: Experienţa în administraţia publică locală, de opt ani, cât şi capacitatea de a gestiona problemele cu care se confruntă oraşul. În acest sens, împreună cu aparatul Primăriei şi Consiliul Local, cu care am colaborat în cei patru ani ai primului mandat, am ca principal scop finalizarea proiectelor care acum sunt în stadii diferite de implementare sau execuţie.

Dezvăluiri: Cum se implică Primăria în actul educaţional?

Nicolae Topoleanu: Prin asigurarea utilităţilor instituţiilor de învăţământ, transportul elevilor şi cadrelor didactice la diverse activităţi extraşcolare precum olimpiade, competiţii sportive; prin finanţarea Taberei de Astronomie “Junior Astronom Rangers” şi prin acordarea de burse sociale şi de merit. Asigurăm, de asemenea, conducerea instituţiilor de învăţământ, prin Consiliile de administraţie, cu funcţionari din aparatul propriu al primarului.

Dezvăluiri: Care este situaţia infrastructurii din Măcin?

Nicolae Topoleanu: Primăria şi Consiliul Local s-au îngrijit de reabilitarea şi modernizarea străzilor I.H Rădulescu, AlexandruLăpuşneanu, Victoriei, Mihai Bravu, George Coşbuc, George Vernescu, Granitului, Traian, Despina Doamna, Elena Doamna, Mărăşeşti, Decebal, Roşiori, Muncii. Am avut grijă, de asemenea de spaţiile verzi, de parcul pentru copii, am reabilitat trotuarele şi căile pietonale, am extins reţeaua publică de iluminat pe toate străzile şi am înlocuit dispozitivele de mare consum cu lămpi economice.

Dezvăluiri: Cum susţine Primăria actul de sănătate?

Nicolae Topoleanu: Ne-am implicat în modernizarea policlinicii (ambulatoriul) cu echipamente de specialitate de ultimă generaţie (spre exemplu, avem aici cel mai performant computer tomograf din regiune). Am modernizat dispensarul TBC, am asigurat cabinete medicale pentru medicii de familie, asigurăm transportul de la şi către locul de muncă, dar şi trecerea cu bacul pentru medicii colaboratori din judeţele Brăila şi Galaţi. Din 2012 şi până în prezent, numărul medicilor specialişti a crescut de la 6 la 14.
Primăria şi Consiliul Local au reuşit stingerea creanţelor şi datoriilor Spitalului Orăşenesc, preluate de la vechea conducere, în valoare de peste 7miliarde lei vechi şi asigură utilităţile anuale, cu finanţare de la bugetul local.

Dezvăluiri: Cum ajută Primăria persoanele cu probleme sociale?

Nicolae Topoleanu: În Măcin funcţionează un Centru de zi în regim after school frecventat de 50 de copii, care servesc masa şi desfăşoară activităţi didactice. De asemenea, asigurăm venitul minim garantat pentru persoane fără posibilităţi financiare şi cu incapacitate temporară de muncă, asigurăm ajutorul financiar de încălzire cu combustibil solid şi gazos şi sprijinim financiar lăcaşurile de cult.

Dezvăluiri: Cum îi sprijină Primăria pe tineri?

Nicolae Topoleanu: Am fost mereu alături de problemele tinerilor, care au nevoie de sprijin, mai ales că traversăm o perioadă destul de grea din punct de vedere economic. De aceea, administraţia publică locală a facilitat diverse programe de formare şi perfecţionare profesională. Un alt sprijin pe care îl oferim tinerilor este atribuirea de locuinţe în sistem ANL.

Dezvăluiri: Cum susţine Primăria activităţile culturale din Măcin?

Nicolae Topoleanu: Am depus eforturi pentru “învierea” actului cultural, prin realizarea investiţiilor privind modernizarea Casei de Cultură “Grigore Kiazim”, investiţii pentru care au fost alocate 1,4 milioane de lei. Prin administrarea Casei de Cultură susţinem o gamă largă de activităţi: cercuri de dans, pian, teatru, evenimente cu ocazia unor zile speciale, spectacole (au fost organizate următoarele evenimente: “Veniţi de luaţi Lumină”, “Ziua Liceului”, “Copilăria-leagăn de esenţă”, “Măcin Mountin Fun”, “Tabăra Junior Astronom Ranger”, “Zilele Măcinului”, “In memoriam Grigore Kiazim”, “Juniorii pedalează”, “Oameni pentru oameni”, “Ziua Dobrogei”, “Dăruieşte o speranţă”, “Ziua Naţională a României”, “Festivalul Leru-i Ler”, “Am plecat să colindăm”).

Dezvăluiri: Cum se implică autorităţile locale în promovarea sportului?

Nicolae Topoleanu: Activitatea sportivă din perioada anilor 2012-2016 a fost extrem de bogată şi a cuprins diverse evenimente din ramurile sportive: fotbal, baschet, tenis de masă, handbal, atletism, ce au fost susţinute în Sala de sport şi pe terenul de fotbal ce aparţin Primăriei oraşului Măcin.
Pe parcursul acestor ani, Primăria a încheiat numeroase parteneriate educaţionale cu şcolile gimnaziale din Jijila, Greci, Smârdan şi Măcin. Relaţia cu şcolile a fost una atât de strânsă încât activităţile desfăşurate s-au soldat cu obţinerea de numeroase premii la diversele concursuri organizate.
În anul şcolar 2015-2016 s-au susţinut în Sala de sport a oraşului nostru fazele olimpiadelor la fotbal: fete şi băieţi – ciclul primar; fete şi băieţi – ciclul gimnazial; la handbal: fete şi băieţi – ciclul gimnazial. Echipa de fotbal fete, ciclul primar, s-a calificat la faza judeţeană, unde a ieşit campioană judeţeană, ocupând un loc la faza zonală Constanţa.
Începând cu anul scolar 2015, s-a înfiinţat o secţie de handbal la nivelul oraşului Măcin, unde Primăria pune la dispoziţie Sala de sport, fără a percepe taxe.

Dezvăluiri: Cum sprijină administraţia locală investiţiile private?

Nicolae Topoleanu: Având în vedere potenţialul administraţiei locale de a atrage investitori, sunt disponibile terenuri spre concesiune, închiriere sau vânzare, în scopul desfăşurării activităţilor private specifice profilului investiţional. Cadrul legal privind administrarea domeniului public al oraşului ne permite, prin hotărârile Consiliului Local, să invităm persoanele interesate în vederea valorificării potenţialului turistic, comercial şi agricol al zonei. În parteneriat cu asociaţiile de profil, având la bază fonduri structurale, se asigură calificarea şi perfecţionarea salariaţilor pentru diverse domenii de activitate.

Dezvăluiri: Care este potenţialul turistic al zonei?

Nicolae Topoleanu: Zona noastră are un potenţial turistic deosebit şi de aceea noi vrem să o promovăm ca pe una din porţile de acces ale Dobrogei către Deltă şi mare, cu punerea în valoare a unor obiective locale, precum Parcul Naţional Munţii Măcin şi fluviul Dunărea. Primăria se implică în acţiuni de promovare a turismul prin intermediul Centrului de Informare Turistică, a Asociaţiei de Turism, prin participarea ca membru în Consiliul Consultativ al Administraţiei Parcul Naţional Munţii Măcinului.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top