Actualitate

Nicolae Florin Dinu, primar Lipnița: „Școala din satul Canlia, veche de peste un secol, va fi reabilitată”

Clădirea școlii din satul Canlia, comuna Lipnița, este un simbol pentru comunitate, dacă ne gândim la zecile de generații de elevi care i-au trecut pragul în cei 120 de ani de existență. De aceea, reabilitarea acestei instituții de învățământ a ajuns o prioritate pe agenda administrației locale care a reușit să obțină bani pentru implementarea proiectul prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Am semnat contractul de finanțare al proiectului de reabilitare moderată a clădirii publice Școala din localitatea Canlia”, anunță primarul Nicolae Florin Dinu.

Clădirea școlii din satul Canlia are în componență patru săli de clasă și o cancelarie. Suprafața clădirii este de 457 de metri pătrați. Aici se vor executa lucrări de izolare a clădirii, schimbarea ferestrelor, ușilor, instalației electrice, termice și sanitare. Și acoperișul școlii va fi schimbat.

„Este un proiect de suflet pentru mine, întrucât vorbim despre o școală construită în anul 1905. Contractul semnat are o valoare de 1.235.991,52 lei, fără TVA, din care aproximativ 900.000 de lei sunt alocați școlii, restul sumei reprezintă finanțarea pentru înființarea a două stații de încărcare. Diferența de aproximativ 30% va reprezenta cofinanțare din bugetul local”, spune primarul comunei Lipnița.

Și alte două noi proiecte au primit semnătura primarului pe contractele de finanțare. Este vorba despre 15,8 milioane de lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, care presupune înființarea unui sistem de alimentare cu apă în satele Cuiugiuc și Izvoarele (în valoare de aproximativ 2,1 milioane de lei) și înființarea unui sistem de canalizare în satul Lipnița (în valoare de aproximativ 13,7 milioane de lei).

„Valoarea acestor proiecte ajunge la 16 milioane de lei, o mare realizare pentru noi, întrucât localitatea noastră nu a beneficiat de finanțarea mai multor proiecte, concomitent. Am speranța că vom mai atrage și alte fonduri pentru comuna Lipnița, întrucât mai avem pregătite dosare”, spune Nicolae Florin Dinu.

Cele două proiecte se află în etapa de pregătire a documentației.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top