Interviu

Nebunia continuă – ANM raportează la Bruxelles că în București e cod galben!

Alba-Neagra cu codurile meteo. ANM pune la muncă jumate de țară anunțând ger de crapă pietrele și dând cod portocaliu. În același timp, tot ANM anunță pe site-ul oficial al avertizărilor meteo la nivel european, că în București și în restul țării e doar cod galben de frig. Avertizările meteo ies din zona științifică, și intră în domeniul literaturii S.F. Conform regulamentului site-ului european al avertizărilor meteo, ANM este singura responsabilă de încărcarea datelor. Deci ANM a comunicat oficial europenilor Cod Galben de ger, în același timp în care îi furniza Gabrielei Firea un Cod Portocaliu de ger, numai bun pentru închiderea școlilor și alte măsuri excepționale.

Ceea ce vedeți, nu există!

Luni, 26 februarie 2018, ANM a instituit cod galben și portocaliu de ger și viscol. În paralel, același ANM a comunicat la Bruxelles că în România e cod verde în toată țara, exceptând patru județe. A doua zi, ANM recidivează: La București se închid școlile pentru toată săptămâna din cauza unui cod portocaliu de ger și viscol, dar meteorologii ANM postează pe site-ul european al avertizărilor meteo că la București e… cod galben! Și pentru 28 februarie, ANM anunță pe site-ul meteoalarm tot cod galben de ger la București și în restul țării. Conform legislației în vigoare, cod galben înseamnă fenomene meteo obișnuite pentru perioada anului sau zona afectată, dar care pot fi temporar periculoase.
În fotografia de mai jos aveți alăturate cele două avertizări diferite emise de ANM. În stânga, avertizarea cu cod portocaliu de ger puternic valabilă încă din 26 februarie și înnoită în 27 februarie ora 10 – pentru România. În dreapta, aveți imaginea cu avertizarea comunicată tot de ANM, tot în 27 februarie, actualizată la ora 18.50 (pe foto apare ora 17.50 CET), dar pe site-ul meteoalarm.eu – în care majoritatea județelor (inclusiv Bucureștiul) apar cu cod galben de ger. Click pe foto pentru a mări imaginea.

Gabriela Firea – Centura Neagră în meteorologie?

Marți, 27 februarie, Gabriela Firea a anunțat că școlile din București vor rămâne închise toată săptămâna. Decizia – zice ea, a fost luată împreună cu responsabilii ISU și ANM. Avem astfel o nouă premieră – pompierii și meteorologii decid când se închid școlile. Declarația sună astfel:  „Am analizat cu foarte mare responsabilitate informațiile de ultimă oră primite de la ANM, am decis, împreună cu prefectul Capitalei, inspectorul general școlar al municipiului București precum și cu reprezentanți ai ANM și ISU, ca toate unitățile de învățământ de stat din București să rămână închise toată săptămâna”. Pe lângă noutatea că ISU și ANM au decis, împreună cu prefectul, închiderea școlilor, aflăm astfel că Gabriela Firea se pricepe și la meteologie. Din declarația sa, aflăm că primarul general nu a dispus pe baza a ce i-au spus meteorologii, ci că a analizat date meteo. Deși în biografia sa se laudă doar cu Facultatea de Litere și cu un master în economie, iar la TV a prezentat știri generale sau economice, se pare că Gabriela Firea deține și centura neagră în Meteorologie, de vreme ce poate analiza datele meteo…

Update: La ora postării acestui articol, ANM continuă să posteze pe meteoalarm cod galben de temperaturi scăzute, vânt și ninsori moderate cantitativ la Bucureşti, pentru 27 şi 28 februarie. Vezi foto jos, clic pe foto pentru a mări imaginea.

Un articol de Răzvan PETRE

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top