Fără categorie

Năvodari –strigăt pentru libertatea primarului Matei

Duminică 18 noiembrie, centrul orașului Năvodari, o vreme închisă dar totuși caldă, mii de oameni cu afișe și pancarte stau strânși de o parte și de alta a străzii principale, la Troiță. Toți îl vor pe Nicolae Matei, primarul lor. Îl vor acasă, liber.
Oamenii sunt convinși de onestitatea edilului, reales pentru cel de al doilea mandat cu un procent de aproape 85 la sută. Toți cer ca primarul să fie judecat în libertate și să se întoarcă în cel mai scurt timp în orașul în care este așteptat cu brațele deschise. Solidari cu primarul și convinși că justiția va face dreptate, oamenii au scandat ore în șir lozinci de susținere și încurajare, precum „Vrem primarul înapoi”, „Năvodari susține nevinovăția lui Matei „, „Matei, nu uita, primăria e a ta”, „Dacă arestați nevinovăția, arestați-ne și pe noi” , „Avem încredere în justiție” sau „Avem un oraș frumos datorită lui Matei”. Năvodărenii sunt trup şi suflet alături de cel pe care îl consideră prieten și coleg.

Îndurerați de ceea ce i s-a întâmplat edilului Nicolae Matei, oamenii spun că sunt dispuși să meargă mai departe și să organizeze un miting şi la București dacă primarul nu va fi pus în libertate în cel mai scurt timp.
Oamenii sunt nemulţumiţi pentru modul în care primarului Matei Nicolae i s-a înscenat un proces de dare de mită. La acţiunea organizată de Societatea Civilă din oraşul Năvodari, au participat circa 1.500 de persoane. Printre aceste au fost consilierii locali, deputaţii PNL Gheorghe Dragomir şi Mihai Lupu, senatorul PNL şi ministrul Culturii Puiu Haşotti, preoţii de la lăcaşele de cult din localitate, elevii de la unităţile şcolare, precum şi cetăţenii care l-au votat pe Nicolae Matei la alegerile locale din 10 iunie.
Dragomir și Hașotti susțin eliberarea lui Matei
Aflați de față, deputatul Gheorghe Dragomir și senatorul Puiu Hașotti și-au arătat solidaritatea față de cei care-l sprijină pe Matei. „Mă declar solidar cu cetăţenii din Năvodari, dar şi cu interesele oraşului”, a strigat în microfon deputatul Gheorghe Dragomir. „Nicolae Matei trebuie să fie judecat în libertate”, a precizat la rândul său senatorul Puiu Haşotti. Susţinătorii primarului din Năvodari, care a fost reţinut pentru 29 de zile, au iniţiat o petiţie online de strângere de semnături pentru „Eliberarea primarului Nicolae Matei”. Petiţa online a fost semnată deja de câteva sute de persoane, care se arată indignate faţă de reţinerea edilului. De asemenea în timpul mitingului de susținere al primarului Matei, au fost strânse peste 1.000 de semnături din partea celor care își vor primarul acasă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top