Actualitate

Mugurel Marșavela, primarul comunei Baia: „Trăim vremuri grele, sunt bătrâni care se zbat la limita subzistenței”

Bătrânii sărmani, rămași singuri în izolare la casele lor, sunt categoria cea mai afectată de această epidemie de coronavirus. De aceea, administrațiile locale încearcă să le vină în sprijin cât mai mult, să-i ferească de contactul cu alte persoane, dar să le asigure și cele necesare traiului.

„Trăim vremuri grele și chiar dacă niciunuia nu ne este ușor în aceasta perioadă, sunt bătrâni la noi în comună care se confruntă cu neajunsuri greu de imaginat și care se zbat pentru un trai la limita subzistentei”, spune primarul comunei Baia (județul Tulcea), Mugurel Marșavela.

Acesta este motivul pentru care administrația publică a atras alături de ea și o fundație caritabilă care a venit în sprijinul bătrânilor izolați din comună.

„În acest context, pentru a putea oferi acestora un ajutor cât de mic am căutat susținere din multe părți și vin astăzi să împărtășesc bucuria mea cu voi toți. FUNDAȚIA ION TIRIAC a acceptat să ne ofere pachete cu alimente de bază pentru vrâstnicii pe care dânșii i-au selectat că fiind persoane cu situații materiale foarte dificile din Comuna Baia.

Voluntarii bine echipați se ocupă de împărțirea ajutoarelor primite și vreau să îi felicit că au acceptat să dea o mână de ajutor. Pe aceasta cale mulțumesc Fundației Ion Tiriac. Au demonstrat că banul te schimbă, dar te poate schimba și într-un om mai bun! Sper să ne fie alături în continuare pentru a aduce bucurii în casele cât mai multor bunici ai comunei noastre”, spune Mugurel Marșavela.

Și polițiștii Postului de Poliție Baia au lansat un apel către locuitori, prin care le cer să respecte prevederile ordonanțelor militare.

„Respectați măsurile impuse prin ordonanța militară (O.M .3/2020). În momentul în care părăsiți locuința, este OBLIGATORIU să completați și să aveți asupra dumneavoastră declarația pe propria răspundere sau adeverința de la angajator, împreună cu actul de identitate, pentru a nu ne pune în postura de a lua măsurile legale împotriva dumneavoastră.

La sediul Primăriei comunei Baia se găsesc tipizate ale documentelor menționate mai sus. Vă rugăm să le solicitați și să le aveți completate la fiecare ieșire numai în cazurile imperios necesare din locuință.

În același context, vă reamintim faptul că persoanele având vârsta de peste 65 ani pot părăsi numai în cazurile imperios necesare locuințele, între orele 11.00-13.00, totodată și aceștia vor avea asupra lor documente precizate mai sus”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top