Opinii

Monarhia trandafirilor din Crucea

La sfârşitul primăverii, drumul spre comuna Crucea este acoperit de un imens văl roşu de maci. Toţi cei care l-au văzut cel puţin o dată cu siguranţă îşi doresc să revină la fiecare început de vară pentru a-l revedea. Pentru cei care nu ştiu, peste maximum doi ani, dacă planurile administraţiei locale nu vor fi date peste cap de diverşi factori externi, o privelişte şi mai frumoasă se va regăsi pe de-o parte şi de alta a străzilor din comună. Gheorghe Frigioi, primarul localităţii, ne-a povestit despre trecutul acestei zone, trecut în care Crucea era recunoscută drept “comuna trandafirilor”. Localitatea a căpătat acest supranume datorită tufelor de trandafiri care împânzeau orizontul cât vedeai cu ochii. Din cauza reţelei de alimentare cu apă, a canalizărilor şi a asfaltării străzilor acestea nu şi-au mai găsit locul în peisajul comunei. Iubitor de natură şi frumos, primarul are de gând să reinstaureze monarhia trandafirilor, dacă, desigur, va beneficia de bugetul necesar investiţiei. Astfel, tufe de trandafiri roşii, albi, roz şi galbeni vor fi plantate de-a lungul străzii principale, iar între acestea va fi sădit gazon: “Nu vom planta nici copaci, nici nimic altceva. Pe ambele părţi ale străzii localnicii se vor putea bucura de trandafiri şi verdeaţă”, a declarat primarul comunei Crucea.
De la supranumele comunei vine şi denumirea ansamblului folcloric alcătuit din copiii din Crucea, “Trandafirul Dobrogean”, ansamblu ce a debutat pe 24 mai, în cadrul unei petreceri spectaculoase, organizate de Primăria Crucea cu ocazia sărbătoririi demarării lucrărilor la reţeaua de canalizare din localitate şi la sistemul de alimentare cu apă din Gălbiori şi Stupina. Invitaţi speciali ai petrecerii au fost, ca de fiecare dată, interpreţi de clasă ai muzicii româneşti, dintre care îi amintim pe Fuego, Irina Loghin şi Petrică Stoian Mâţu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top