Actualitate

Modernizarea comunei Frecăței. Lista proiectelor realizare sau în curs de realizare

Zeci de proiecte cu finanțare europeană, guvernamentală sau de la bugetul local au fost implementate în comuna Frecăței (județul Tulcea). Multe altele figurează pe agenda primarului Marian Naiman, un edil care a prezentat bilanțul activității sale în slujba comunității.

Lista realizărilor și a proiectelor de viitor este una destul de lungă, de aceea reporterii „Dezvăluiri” vor face o sinteză a celor mai importante investiții care schimbă viața oamenilor din comuna Frecăței.

Dacă vorbim despre investiții finalizate, amintim reconstrucția Căminului Cultural Cataloi și reabilitarea celor din satele Poșta și Telița; reabilitarea dispensarelor umane din Cataloi, Poșta și Frecăței și construirea unuia nou în satul Telița.

În ceea ce privește infrastructura rutieră, Marian Naiman arată că s-a lucrat la modernizarea și reabilitarea drumurilor din Frecăței, Cataloi, Poșta și Telița. Administrația locală a obținut finanțări nerambursabile și pentru asigurarea sistemului de alimentare cu apă în Frecăței, reabilitarea castelului de apă din Cataloi, automatizarea pompelor de apă, forarea unui puț de apă + bazin + uluc de adăpare în capătul străzii Italiene în Cataloi și pe izlazul din Frecăței. A fost construit și un bazin de apă în spatele secției de mecanizare în Cataloi.

Și parcurile din satele comunei au fost amenajate și dotate cu bănci, foișoare, echipamente de gimnastică în aer liber, tobogane și alte jucării, iar școlile și grădinițele din comună au fost dotate cu internet gratuit, astfel încât sistemul de învățământ local să beneficieze de condiții moderne.

Tot la capitolul proiecte realizate, amintim amenajarea clădirii Birouri (fost CAP) din Cataloi, achiziționarea și modernizarea a zece stații de autobuz, modernizarea sistemului de iluminat public în comună, asigurarea necesarului pentru școli și dotarea acestora (încălzire sistem centralizat –Școala I-IV Frecăței, Grădinița Frecăței, Școala I-IV Cataloi), achiziționarea unor utilaje, precum: lamă, tractor cu remorcă, greder tractat, cilindru compactor și o vidanjă pentru realizarea diferitelor activități din comună (prin fonduri nerambursabile).

Sunt primarul tuturor locuitorilor comunei, nu doar a celor din satul meu natal. Cu ajutorul lui Dumnezeu, ce am realizat într-un sat, am încercat să fac în toate: 3 cămine culturale, 4 dispensare umane, 4 parcuri, 5 școli, grădinițe, deszăpezire și pietruire de străzi, iluminat public, alimentare cu apă și multe altele”, spune primarul Marian Naiman. Totodată, el prezintă și o serie de proiecte de viitor pentru comuna Frecăței: înființare rețea de distribuție de gaze naturale, terenuri de sport cu nocturnă în satele Cataloi și Frecăței, extinderea rețelei de canalizare, extinderea rețelei de apă potabilă, reabilitarea și modernizarea străzilor din comună, construirea unei creșe în Frecăței și a unei grădinițe în satul Cataloi și multe altele.

Comuna Frecăței este situată în partea centrala a județului Tulcea și ocupă o suprafață totală de 12.880 ha. În componența comunei intră patru sate: Frecăței (reședința de comună), situat la 19 km față de Tulcea; Cataloi, situat la 12 km de Tulcea; Poșta, aflat la 2 km de reședința de comuna și Telița, la 18 km de Frecăței.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top