Actualitate

Ample lucrări de modernizare și reabilitare a drumurilor în comuna Ciucurova

Administrația locală a comunei tulcene Ciucurova, condusă de primarul Marin Șerban, derulează în acest moment două proiecte majore de modernizare a infrastructurii rutiere.

Este vorba despre două proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – Ministerul Dezvoltării Regionale.

Primul dintre acestea, „Reabilitare drumuri în comuna Ciucurova”, are o valoare de 10,5 milioane de lei.

Proiectul constă în reabilitarea şi modernizarea străzilor secundare existente în localitatea Ciucurova, care nu corespund condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească din punct de vedere al confortului şi siguranței circulației.

Suprafața carosabilă totală, vizată de acest proiect, este de 35.425 de metri pătrați.

Pe drumurile supuse reabilitării se va realiza un sistem rutier alcătuit din următoarele straturi: 4 centimetri BA 16 uzură 50/70 (EB 16 rul 50/70); 6 centimetri BA 20 legătură 50/70 (EB 20 LEG 50/70); 20 centimetri piatră spartă 0-63 cu închidere cu savură de 25 kg/mp și 20 de centimetri de piatră spartă amestec 0-63, 10 centimetri nisip”, se arată în documentația tehnică a proiectului.

În profil transversal lățimea părții carosabile va avea valori cuprinse între 2,75 şi 4 metri .

Al doilea proiect major care vizează infrastructura rutieră a comunei Ciucurova este „ modernizare Infrastructură drumuri comunale”, cu o valoare de 15.165.400 de lei.

Proiectul constă în reabilitarea şi modernizarea străzilor de interes local, secundare existente în satele Atmagea şi Fântâna Mare, care nu corespund condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească din punct de vedere al confortului şi siguranței circulației.

Lungime totală a drumurilor modernizate prin această investiție este de 14.490 de metri, iar suprafața carosabilă totală este de 61.327 de metri pătrați.

În profil transversal panta transversală este de 2% din ax spre marginea străzii pentru sistemul rutier cu mixturi asfaltice şi de 2,0% pentru sistemul rutier cu beton de ciment rutier, 1% pentru trotuare, iar lățimea părții carosabile va avea valori cuprinse între 4 şi 5,5 metri”, se mai arată în documentele tehnice.

Proiectele sunt necesare și oportune pentru comuna noastră. Vrem să asigurăm creșterea gradului de accesibilitate pe drumurile și străzile comunale, indiferent de perioadă (anotimp), timp (zi sau noapte) și condiții atmosferice (pe timp ploios sau senin), în vederea satisfacerii nevoilor personale și colective ale oamenilor”, explică oficialii primăriei Ciucurova.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top