Actualitate

Minori ÎNCUIAȚI NOAPTEA în căminul unui liceu din Constanța. Zilele trecute imobilul era să ia foc de la un scurt circuit!

Un profesor al Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida (fostul Liceu Auto) din Constanța a sesizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, despre o situație foarte gravă: în fiecare noapte, elevii care locuiesc în căminul-internat al unității de învățământ sunt încuiați în clădire, din ordinul directorului Ionuț Pătrașcu (se arată în sesizare), fără a a avea posibilitatea să iasă în caz de urgență.

De fapt, o astfel de urgență era să se și producă în urmă cu câteva zile, atunci când a avut loc un scurt circuit la instalația electrică.

„Această situație are loc de câteva luni, în urma demisiei pedagogului de noapte. Din discuțiile purtate cu elevii, nu s-a efectuat nicio informare sau pregătire în caz de necesitate și cum se desfașoară evacuarea acestora. Din discuțiile cu elevii a reieșit că această situație nu a fost comunicată și explicată parinților, fiind lipsiți de posibilitatea de a alege o altă locație mai sigură de cazare. Cu toate că în această perioadă a fost un eveniment cu grad mare de risc ce ar fi trebuit să pună pe gânduri conducerea liceului, și anume un scurt electric pe etajul respectiv, tot etajul rămânând fără curent, nu s-a luat nicio măsură pentru reglementarea situației. În schimb, am înțeles că doi elevi au fost amendați cu câte 500 lei în urma acestui eveniment! Doar o minune a făcut să nu avem un nou caz „Beirut” sau un nou „Colectiv”! Am aflat de aceste lucruri săptămâna trecută și azi am rediscutat cu elevi din cămin, pentru a fi sigur că cele prezentate sunt reale.

La un pas de o catastrofă

Vă rugăm să intreprindeți un control urgent privind aeastă situație, deoarece în orice moment viața elevilor din cămin este pusă în pericol”, se arată în adresa trimisă la ISU Dobrogea de către profesorul Marius Dumitrescu.

Cosmin Sterian, elev la acest liceu a confirmat pentru Dezvăluiri situația de la Liceul Dimitrie Leonida: Noi nu avem supraveghetor seara, a plecat fostul pedagog și de atunci ne încuie ușa la 8 seara și o descuie dimineața la 7. Într-adevăr, a fost un incident în cămin, au sărit siguranțele electrice. Nu știu ce facem dacă izbucnește un incendiu”.

Directorul Pătrașcu nu a răspuns apelului nostru telefonic.

Update: Șeful Inspectoratului Școlar Județean a declarat pentru Dezvăluiri că va verifica cele semnalate de noi: „Vom verifica și vom solicita, dacă se confirmă, să fie luate de urgență măsuri.”.

Mihai Răzvan ROTARU

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top