Politic

Michel Gudu: Reforma pensiilor speciale, prioritatea zero a acestei sesiuni parlamentare

Deputatul liberal de Tulcea, Michael Gudu, consideră că reforma pensiilor speciale trebuie să se bazeze pe principiul contributivității și să elimine dezechilibrele din sistemul de pensii. Având în vedere faptul că este o lege complexă, ministrul Muncii a avut suficient timp la dispoziție pentru a face o lege bună. Ministrul Muncii a avut misiunea de a face o lege care să răspundă angajamentelor luate de România, sugestiilor venite din partea instituțiilor internaționale și deciziilor CCR. Pentru PNL, acest proiect legislativ este prioritatea zero a acestei sesiuni parlamentare, consideră Gudu.

Potrivit raportului Băncii Mondiale din octombrie, pensiile speciale trebuie să fie calculate pe baza contributivității, perioada minimă de contribuție trebuie să fie egală cu cea din sistemul public de pensii și valoarea pensiei să nu o depășească pe cea a venitului din timpul perioadei active. În plus, reformarea pensiilor speciale este un criteriu asumat de România prin PNRR.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top