Fără categorie

MENTOR – curs acreditat CNFPA, Sibiu, 3-6 noiembrie 2011

Cursul Centrului DOCTUS este sustinut si implementat de mentori si formatori experimentati, instruiti in centrele universitare traditionale.

Cursul are o structura interactiva, in care se armonizeazã cunostintele teoretice cu cele practice. Desi are la baza o programa care satisface toate exigentele unei astfel de specializari, avem de a face cu un curs- proces, in care formatorul de mentori se va adapta cerintelor cursantilor. Feed-back-ul viitorilor mentori constituie asadar un element de baza in arhitectonica programului.

Scopul programului:Este de a dobandi competente de Mentor prin intelegerea si aplicarea practica a tehnicilor invatarii accelerate, astfel incat, cand se vor intoarce in organizatiile lor, sa implementeze programe mai eficiente de instruire. In urma examenului, veti primi certificatul de “MENTOR” acreditat de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii, care va ofera posibilitatea de a profesa ca mentor in domeniul dumneavoastra de activitate (cod COR 235902). Obi…

Cursul Centrului DOCTUS este sustinut si implementat de mentori si formatori experimentati, instruiti in centrele universitare traditionale.

Cursul are o structura interactiva, in care se armonizeazã cunostintele teoretice cu cele practice. Desi are la baza o programa care satisface toate exigentele unei astfel de specializari, avem de a face cu un curs- proces, in care formatorul de mentori se va adapta cerintelor cursantilor. Feed-back-ul viitorilor mentori constituie asadar un element de baza in arhitectonica programului.

Scopul programului:Este de a dobandi competente de Mentor prin intelegerea si aplicarea practica a tehnicilor invatarii accelerate, astfel incat, cand se vor intoarce in organizatiile lor, sa implementeze programe mai eficiente de instruire. In urma examenului, veti primi certificatul de “MENTOR” acreditat de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii, care va ofera posibilitatea de a profesa ca mentor in domeniul dumneavoastra de activitate (cod COR 235902). Obiective

·         sa familiarizeze cursantii cu principalele momente din istoria pedagogiei

·         sa comunice cursantilor principiile pedagogiei moderne;

·         sa identifice si sa previna disfunctionalitati in cadrul grupului de lucru;

·         sa aprofundeze elementele de comunicare non-verbala si para-verbala;

·         sa dezvolte abilitatea de comunicare a cursantilor cu personalitatile dificile;  

·         sa familiarizeze cursantii cu elemente de psihologia profesorului si psihologia cursantului; 

·         sa ofere cursantilor posibilitatea de a compara cele doua paradigme educationale (clasica si moderna)

·         sa monitorizeze studentul practicant in desfasurarea lectiei;

·         sa stabileasca nivelul individual de performanta profesionala al studentului practicant;

·         sa obtina feed-back de la studentul practicant;

·         sa dezvolte spiritul critic al cursantului;

·         sa evalueaze performantele cursantilor;

·   sa dezvolte capacitatea cursantilor de a evalua performantele elevilor sau studentilor practicanti. Competente dobandite: * Comunicare interactiva; * Comunicarea mentor – student practicant; * Mentinerea echilibrului in cadrul grupului de lucru; * Dezvoltarea capacitatilor de predare a cunostintelor ale studentului practicant si de formare a deprinderilor; * Indrumarea observarii de catre studentul practicant a procesului de predare – învatare; * Indrumarea studentilor in alcatuirea proiectului didactic; * Evaluarea performantelor studentilor; * Organizarea activitatii de practica; * Planificarea activitatii de practica a studenĹŁilor. Metodologie: Cursul este bazat pe educatie non-formala, dinamic, interactiv, axat pe optimizarea cunostintelor, dezvoltarea abilitatilor si formarea atitudinilor, utilizand stiinte comportamentale folosite in educatia adultilor si aplicate prin metoda experientiala, si anume: * Incurajarea implicarii active a tuturor participantilor * Promovarea unei atmosfere de colaborare * Ajutarea participantilor sa stabileasca legaturi intre sesiunea de formare si situatii din viata de zi cu zi * Indrumarea participantilor spre materiale si resurse umane de care ar putea avea nevoie * Participantii sunt pusi in postura de a supraveghea procesul si de a descrie cele observate. * Simularea practica a situatiilor ce pot aparea si carora participantul învata sa le faca fata, inca inainte de a se confrunta cu ele în realitate * Reactii individuale si de grup la întrebarea: „Cum ai putea folosi cele învatate pentru a fi mai eficient in cadrul activitatii tale specifice ?” * Revizuirea informatiilor generate in decursul sesiunilor de formare si analizarea concluziilor pentru a reflecta noi perspective, planuri si comportamente. Calendarul cursului: 3 – 6 noiembrie 2011 (curs modular).

La finalul cursului, se va sustine examen in urma caruia se vor elibera certificatele de absolvire insotite de suplimentul descriptiv, recunoscute de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii. Data limita de inscriere: vezi site www.curs-mentor.ro AGENDA CURSURILOR !

IMPORTANT ! Pentru desfasurarea interactiva a cursului, numarul participantilor este limitat. Inscrierile se fac in ordinea primirii/inregistrarii formularelor de inscriere si de aceea inscrierile se pot suspenda chiar inaintea expirarii termenului limita ! INSCRIE-TE ACUM prin completarea FORMULARULUI DE INSCRIERE on line ! Locul de desfasurare: Sibiu, Centrul DOCTUS – str. Marasti nr. 1 A.

La solicitare, cursul se poate desfasura in orice locatie din tara ! Taxa de participare: 350 RON/ pers. OFERTA SPECIALA: reduceri pentru grupuri ! Taxa include:

– taxa de inscriere de 20O RON;

– livrarea cursului ;

– suportul de curs ;

– taxa de examen ;

 – certificatul de absolvire ;

– pauzele de cafea.

ATENTIE ! Conform art. 34 din Ordonanta nr. 129/ 2000 – Costul cursurilor autorizate de CNFPA se deduce integral din impozitul pe profit sau pe venit pentru societatile comerciale, regiile autonome, alte institutii !

 

Inscrierea este finalizata in urmatoarele conditii: 1. formularul de inscriere completat si trimis on line (de pe site-ul nostru 2. achitarea taxei de inscriere de 200 RON (care se scade din taxa de participare) 3.copie C.I. 4. copie a diplomei ultimei forme de invatamant absolvita – vezi date contact pe site.

  CONTACT:Centrul DOCTUS Sibiu, str. Marasti nr. 1 A Tel/ Fax: 0269211222 Mobil: 0748120963; 0752–076107 www.curs-mentor.ro

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top