Actualitate

Mechenici: Costinești a rămas în urmă, e nevoie de o schimbare! VIDEO

Mechenici: Costinești a rămas în urmă

Mechenici: Costinești a rămas în urmă, e nevoie de o schimbare. Aceasta este ideea generală care s-a desprins în urma discuției cu Gheorghe Mechenici, candidat la funcția de primar al comunei Costinești, din partea PNL.

Prezent în studioul emisiunii Dezvăluiri din Interior, Mechenici a vorbit despre perioada de trei ani în care a fost viceprimar, despre relația încordată cu actualul primar și despre viziunea lui pentru schimbarea Costineștiului.

Mechenici a spus că primarul Dorin Jeanu nu i-a dat atribuțiunile normale, legale, pe care le are un viceprimar, pentru a-l marginaliza și a nu-i oferi ocazia să iasă în evidență. De asemenea, spune Mechenici, primarul a pus o barieră între el și firmele care executau lucrări pe teritoriul UAT, astfel încât viceprimarul nu a putut verifica stadiul și calitatea acestora.

Candidatul PNL a amintit și de episodul de la grădiniță, în care el a propus înființarea unei grupe cu program prelungit, iar apoi transformarea întregii grădinițe într-una cu program prelungit. Până la urmă a reușit, în ciuda opoziției primarului și a consilierilor săi. Mechenici spune că motivul opoziției primarului a fost unul politic. De fapt, primarul s-a opus la orice a propus el și consilierii PNL.

Străzile sunt în șantier de trei ani. Costinești riscă să piardă milioane de euro

O mare problemă în Costinești o reprezintă lucrarea de reabilitare a conductelor de apă și canalizare, realizată de o firmă, în beneficiul RAJA.

„S-au săpat șanțuri de 3 ani, oamenii stau cu șanțuri, cu mormane de moloz la poartă. Din păcate, primăria nu a dat nicio amendă celor care desfășoară aceste activități edilitare. După ce le-a expirat autorizația de construire, domnul primar le-a semnat pe genunchi, pe stradă, fără să aibă nicio negociere.

Trebuia să îi cheme și să le spună să se mobilizeze și să lucreze de luni până duminică pentru a termina mai repede. Avem în derulare un program prin programul de investiții Anghel Saligny, de 7.5 milioane lei, dar nu putem primi banii până nu avem recepție finală pe aceste lucrări. Și riscăm să pierdem acești bani”.

Mechenici a vorbit și despre gestionarea deșeurilor. El a amintit de o problemă foarte gravă din 2022, când primarul a reziliat contractul unei firme de salubrizare locală și, o perioadă, oamenii au stat cu gunoaiele pe stradă. Asta până când primarul a semnat un contract, ilegal spune Mechenici, cu compania Polaris.

Tot legat de deșeuri, o problemă este și depozitul companiei Iridex. Candidatul PNL spune că primăria ar trebui să profite că groapa de deșeuri este pe teritoriul UAT, pentru a negocia un preț mai mic pentru activitatea de depozitare.

Soluții pentru dezvoltarea turismului

Soluția lui Mechenici pentru îmbunătățirea infrastructurii turistice este negocierea cu BTT, pentru ca spațiile verzi și aleile acestei companii de stat să treacă în administrarea primăriei. Astfel, primăria Costinești ar putea să le modernizeze, să schimbe utilitățile, infrastructura de energie electrică, apă și canalizare, care în prezent sunt foarte proaste.

De asemenea, spune Mechenici, cei de la BTT ar trebui să recunoască investițiile chiriașilor și să semneze contracte pe termene mai lungi, astfel încât să îi motiveze pe cei care desășoară activități comerciale să investeacă în spațiile închiriate.

Liberalul mai spune că trebuie să fie susținuți toți agenții economici care vor să investească în turism și dă exemplul un localnic, Lucian Gâtiță, care vrea să organizeze o serie de festivaluri de amploare în zona epavei, pe o suprafață de 20 de hectare de teren, cumpărate în zona epavei.

Pentru a susține turismul e nevoie însă de investiții în infrastructură, parcări, urbanism. De asemenea, e nevoie de promovare, căci în prezent agenții economici plătesc taxă de promovare, dar nu sunt promovați deloc.

În plan social, Mechenici spune că vrea să înființeze un serviciu comunitar pentru sănătate, cu un număr de telefon la care cetățenii să poată suna pentru urgențe. „De asemenea, sunt în discuții cu cu un medic de familie pentru a deschide încă un cabinet în comună.

În prezent există unul singur, o doamnă care mai are încă 3 localități și ajunge destul de greu la noi”, a mai spus Gheorghe Mechenici.

1 Comment

1 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top