Ştiri

Mazare invita PNL la masa puterii locale

Evenimentul asteptat de câteva luni s-a produs. Dupa adâncirea conflictelor între partenerii de alianta si sprijinul concret adus de PNL la procedurile de demitere a presedintelui, initiate de PSD, Primul ministru Tariceanu a venit în Parlament cu un Al doilea Guvern. Alcatuit doar din membri ai PNL si UDMR, acest guvern minoritar avea nevoie de sprijin din partea opozitiei pentru a fi validat. Asa cum era de asteptat, si cum anuntase în prealabil Mircea Geoana, Partidul Social Democrat a votat în favoarea noului guvern. Urmând exemplul organizatiei nationale si a reprezentantilor acesteia în Parlament, presedintele PSD Constanta, Radu Mazare, a întins o mâna PNL-ului, oferindu-le posibilitatea unei colaborari mutual avantajoase.

Un articol de RÃZVAN PETRE

Profitând de momentul favorabil, presedintele PSD Constanta, Radu Mazare, a declarat, joia trecuta, ca este deschis unei colaborari cu Partidul National Liberal. Desi, la nivel national, PSD nu a promis sa sustina Guvernul, pentru a nu-si asuma eventualele insuccese ale cabinetului Tariceanu, pesedistii mizeaza pe atentia sporita de care se vor bucura, de acum încolo, ca principal grup parlamentar. Primele semne ca votul PSD nu a fost gratuit si dezinteresat au venit din teritoriu. La Constanta, primarul Mazare a repetat gestul de bunavointa din Parlament, si a întins o mâna liberalilor constanteni. La schimb, primarul a lasat sa se înteleaga ca nu l-ar deranja daca proiectele primariei, îngropate de Ministerul condus, pâna nu de mult, de Sulfina Barbu, de la PD, ar putea fi reluate, cu sprijin guvernamental, chiar. "Voi lua fiecare proiect în parte care a fost blocat de catre portocalii, mai exact de catre PD, si voi încerca sa am o discutie pentru deblocarea lor. Am înteles ca, cel putin declarativ, noii ministri vor sa puna mai presus de toate interesul national, si nu pe cel politic", a afirmat primarul Constantei.
Odata deschisa aceasta fereastra de oportunitate, Mazare a minimalizat diferendele mai vechi: „Eu am încercat tot timpul sa discut cu liberalii. Sper sa existe o relatie bazata pe argumente, mai destinsa, lipsita de încrâncenare, fara rautatea care a existat pâna acum”. Nu au lipsit ironiile la adresa PD-ului si a presedintelui Dutu: „PD este opozitia opozitiei. Ma si gândeam la bietul Dutu, cum a încercat sa ma bage el la închisoare. Acum este cu dosar în instanta, si în opozitie. Mi se rupe sufletul!”

Liberalii refuza politicos

Eliberarea scaunelor de ministru, prin scoaterea PD de la guvernare, ofera noi perspective de politica locala. Înca din urma cu câteva zile, presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, afirma ca are în vedere o posibila colaborare cu liberalii, la nivel judetean. De asemenea, Radu Mazare a opinat, saptamâna trecuta, ca reprezentantii PD, numiti politic în functii din institutiile descentralizate, ar trebui urgent revocati. Desi ezitarea ce caracterizeaza politica liberalilor în ultimii ani si-a facut din nou simtita prezenta, un raspuns pare totusi sa fi venit la provocarile liderilor PSD. Fara sa se atinga înca de problema directorilor PD, PNL Constanta a mimat directivele venite de la nivel central, afirmând ca exclud o colaborare cu PSD.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top