Politic

Măsuri pentru siguranța rutieră și circulația pe drumurile publice, aprobate în Comisia pentru Transporturi

Măsuri pentru siguranța rutieră și circulația pe drumurile publice, aprobate în Comisia pentru Transporturi

Măsuri pentru siguranța rutieră și circulația pe drumurile publice, anunțate de deputatul liberal George Șișcu. Parlamentarul tulcean este membru al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților și a avizat mai multe proiecte de lege care vizează siguranța rutieră și circulația pe drumurile publice.

Unul dintre aspectele majore abordate este amplasarea necorespunzătoare a marcajelor rutiere. Se constată că principiile de proiectare și realizare a acestor marcaje nu sunt uniforme, iar administratorii drumurilor nu respectă întotdeauna condițiile generale de amplasare a mijloacelor de semnalizare rutieră.

Un exemplu semnificativ în acest sens îl reprezintă numeroasele treceri de pietoni neconforme identificate la nivelul întregii țări. Acestea reprezintă o problemă majoră pentru siguranța participanților la trafic.

Verificarea mijloacelor de semnalizare revine Poliției Române, însă legislația actuală nu le oferă polițiștilor instrumentele necesare pentru a aplica sancțiuni. În urma modificării legislative aprobate în Comisia de Transporturi, administratorii drumurilor vor fi obligați să remedieze problemele semnalate de Poliție într-un termen de 120 de zile. De asemenea, noile prevederi vor impune Poliției Rutiere și administratorilor drumurilor publice să verifice dacă problemele au fost remediate și să aplice amenzi în caz de nerespectare.

Deputatul George Șișcu subliniază importanța acestor măsuri pentru reducerea accidentelor rutiere și pentru creșterea siguranței tuturor participanților la trafic. Aceste schimbări legislative reprezintă un pas important în direcția îmbunătățirii infrastructurii rutiere și a protejării vieților oamenilor pe drumurile publice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top