Opinii

Marsul curăţeniei, acţiune de succes la Năvodari

Primăria oraşului Năvodari a organizat sâmbătă, 18 iunie, la iniţiativa primarului Nicolae Matei „Marşul curăţeniei”, o acţiune prin care edilul îşi propune promovarea şi menţinerea unui oraş curat pentru viitorul locuitorilor şi al litoralului din nordul judeţului.
Sute de locuitori ai oraşului Năvodari au venit în centrul oraşului pentru a fi alături de primarul Matei şi reprezentanţii SC Polaris SA, societatea care asigură curăţenia în cartierele din oraşul Năvodari. Societatea a venit la acţiune cu nu mai puţin de 10 maşini de curăţenie, 300 de containere şi 1.200 de pubele de gunoi.
Primarul a declarat că acţiunea se înscrie în seria iniţiativelor de a trăi într-un oraş curat, într-un oraş în care nu este loc de gropi de depozitare a deşeurilor industriale, ci în care sunt promovate curăţenia şi turismul.

“Începem un nou ciclu în ceea ce priveşte curăţenia oraşului; am încheiat un alt contract, o licitaţie pe 8 ani, un contract privind menţinerea permanentă a stării de curăţenie în oraşul Năvodari. Odată cu semnarea aestui contract, firma care şi l-a adjudecat s-a angajat să doteze toate asociaţiile de proprietari cu containere, pubele; vom începe selectarea gunouilui menajer pe categorii, îincercam să cultivăm şi să educăm populaţia oraşului Năvodari să pastreze starea de curăţenie. Fără o educaţie în acest sens, oraşul nu va putea fi permanent curat. Adminstraţia îşi face datoria, dar am nevoie ca şi populaţia să fie alături de administraţie şi de mine. Contractul semnat este drastic, putem să-l reziliem dacă firma prestatoare nu îşi face treaba – nu doar să nu le plătim facturile. Dacă nu îşi fac treaba le percepem penalităţi şi sunt penalităţi usturătoare”, a spus primarul Nicolae Matei la finalul acţiunii.
Un alt anunt pe care primarul a ţinut să-l facă în faţa sutelor de locuitori din oraş este că data de 18 iunie va fi declarată Ziua Curăţeniei în oraşul Năvodari. “A fost propunerea unui prieten din orasul Năvodari şi eu îmi doresc ca în această perioadă să fie curăţenie, iar pe 18 iunie doar să facem acel bilanţ şi să vedem dacă într-adevăr este păstrată starea de curăţenie, sau dacă mai trebuie să facem ceva în acest sens. Ca primar nu am avut nevoie să le cunosc pe toate şi de aceea am nevoie de cetăţeni care să vină cu idei, propuneri pe care să le materializăm”, explica primarul Nicolae Matei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top