Actualitate

Marin Șerban, primarul comunei Ciucurova: „Vă rog să vă informați doar din surse oficiale!”

Criza provocată de pandemia COVID-19 a transformat mediul online, în special, într-un loc în care circulă foarte multă informație, multe dintre știri nefiind verificate.

Primarul comunei tulcene Ciucurova, Marin Șerban, a lansat un apel către locuitori prin care îi roagă să înțeleagă noua situație rezultată prin decretarea stării de urgență la nivelul întregii țări.

„Având în vedere enunțarea în spațiul public/mediul online a măsurilor luate în cadrul stării de urgență, menționăm faptul că vor fi avute în vedere DOAR acele măsuri necesare în combaterea răspândirii noului coronavirus (COVID-19)”, spune primarul.

„Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale” este recomandarea lui Marin Șerban, primarul comunei Ciucurova detaliind ce înseamnă starea de urgență:

Potrivit Constituției, preşedintele României instituie starea de urgență în întreaga ţară ori în unele unități administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviințarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia.

Pe durata stării de urgență, gestionarea măsurilor dispuse revine Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, sub conducerea nemijlocită a ministrului administrației și internelor și în coordonarea prim-ministrului.

Pe timpul stării de urgență, autoritățile militare şi civile au dreptul, potrivit legislației în vigoare:

  • Să limiteze sau să interzică circulația vehiculelor sau a persoanelor în anumite zone ori între anumite ore și să elibereze, în cazuri justificate, permise de liberă circulație;
  • Să efectueze percheziții oriunde și oricând este nevoie;
  • Să efectueze razii;
  • Să exercite în mod exclusiv dreptul de a autoriza desfășurarea adunărilor publice, a manifestațiilor sau marșurilor;
  • Să efectueze controale asupra unor persoane sau locuri, când acestea se impun;
  • Să dispună închiderea temporară a unor stații de distribuire a carburanților, a unor restaurante, cafenele, cluburi, cazinouri, sedii ale asociațiilor și ale altor localuri publice;
  • Să dispună raționalizarea alimentelor și a altor produse de strictă necesitate;
  • Să interzică circulația rutieră, feroviară, maritimă, fluvială și aeriană pe diferite rute;
  • Să închidă frontiera de stat, în întregime sau în zona în care a fost instituită starea de urgență, intensificarea controlului la punctele de trecere a frontierei care rămân deschise, precum și supravegherea frontierei pe toată lungimea sa.

De asemenea, primarul comunei Ciucurova recomandă tuturor oamenilor să respecte toate deciziile luate de autorități după decretarea stării de urgență, cea mai importantă fiind cea de a limita cât mai mult posibil orice deplasare în afara locuinței.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top