Fostul viceprimar nu se poate resemna cu gândul pierderii controlului în Primăria Tuzla
Se pare că Marian Sărăcilă, fostul viceprimar al comunei Tuzla, se plictiseşte cât e ziulica de lungă şi n-are altceva să facă decât să-şi alimenteze posibilele frustrări cauzate de pierderea controlului în Primăria Tuzla. Cum altfel decât prin strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum prin care, crede el, actualul edil, Florin Micu, nu va mai fi ales de către locuitorii comunei. Aşa se explică faptul că pedeliştii nu ţin cont la Tuzla de alianţa PSD-PD-L de la nivel central prin care se încearcă presupusa guvernare de criză, şi s-au aliat cu consilierii PNL şi PNG pentru a-i satisface moftul lui Sărăcilă.
Un articol de Andreea PAVEL
Pretextele folosite de fostul viceprimar liberal în vederea denigrării lui Micu sunt legate de nişte aşa-zise infracţiuni pe care acesta le-ar fi comis, fără însă a putea detalia aspectele pe care le invocă.
Ex-vice cu renume sărăcit de propriile fapte
De menţionat este că, dacă primarul ar fi avut într-adevăr o imagine pătată, ori un renume slab cotat în faţa electoratului, acesta n-ar fi fost preferat în turul II, de către cetăţeni, în defavoarea candidatului liberal, Marian Sărăcilă, care nu ştie acum ce să mai facă pentru a da ia iama din nou în instituţia administraţiei publice locale. Sau altfel spus, dacă lucrurile stăteau întocmai cum spune Sărăcilă, atunci ar fi reuşit ca din luna mai, până în prezent să strângă semnăturile necesare, pentru că trei luni sunt mai mult decât suficiente pentru a demonstra că un primar nu este dorit într-o comună.
Pe de altă parte, este lesne de înţeles de ce Marian Sărăcilă nu a fost ales primar, ţinând cont de trecutul acestuia şi de zvonurile pe care jurnaliştii DEZVĂLUIRI le-au aflat de la locuitorii comunei, zvonuri care circulă în continuare şi culmea, care îl vizează exact pe cel care crede că are toate şansele să ajungă primar, fiind în viziunea sa foarte iubit de electorat… .
CV-ul lui „Bebe” Sărăcilă
În comună, Marian Sărăcilă este cunoscut drept “Bebe”. De ani de zile, numele său este legat de conflictul cu legea. Începem prin a vă adduce la cunoştinţă că este veşnicul candidat la fotoliul de primar al comunei Tuzla, fără a avea sorţi de izbândă vreodată.
În anul 2003, printr-o manevră de culise, consilierul local liberal „Bebe” Sărăcilă ajungea viceprimar al comunei Tuzla. Şi nu oricum, ci în locul vărului său de la (pe atunci) PD, Vintilă Sărăcilă, mazilit din funcţie pentru că refuzase să plece împreună cu defunctul primar Avram Ghebenei (fostul său şef de la PD) la „noul PSD”. Cazierul său de la acea vreme demonstra însă că nu avea dreptul să ocupe nici măcar funcţia de simplu consilier local, date fiind antecedentele penale. Astfel, Marian Sărăcilă a fost condamnat la plata unei amenzi penale, prin sentinţa penală nr. 581/04.12.2003, pronunţată de Judecătoria Urziceni, pentru o faptă încadrată în prevederile articolului 180 indice 2 din Codul Penal. Articolul în cauză reglementează infracţiunea de vătămare corporală. Pe rolul Tribunalului Ialomiţa s-a aflat destul timp Dosarul nr. 126/A/28.03.2003, iar în prezent nu cunoaştem încă soluţia instanţei. În noiembrie 2006 a fost nevoie de intervenţia trupelor DIAS pentru ca un scandal dintre două bande din Tuzla să fie curmat. În scandal a fost implicat fiul viceprimarului de atunci Marian Sărăcilă, care face parte dintr-una din grupări. Doru Sărăcilă, împreună cu fraţii Irinel şi Constantin Cioacă si Gheorghe Penoaşu au năvălit într-un bar din localitate, înarmaţi cu bâte, săbii şi spray-uri lacrimogene, peste alţi indivizi. Victimele atacului au susţinut că nu era prima dată când au fost atacaţi de aceeaşi indivizi şi au acuzat poliţiştii din localitate că aveau legături dubioase cu atacatorii.
Sărăcilă a tras cu ochiu’ în curtea „justiţiarilor” din Cernavodă
Un caz aproape identic s-a regăsit şi în oraşul Cernavodă. Un grup de oameni care probabil se plictiseau la fel de rău ca Sărăcilă s-au apucat în urmă cu câteva luni să pornească o campanie de denigrare a primarului Mariana Mircea. Aceştia şi-au pus în cap să strângă semnături (ce cunoscut sună, nu?) pentru organizarea unui referendum. Problemele care au apărut în acest caz sunt două mari şi late: prefectul a aplicat legea, constatând că motivele acestora erau cu totul si cu totul neîntemeiate, iar pe de altă parte, grupul „justiţiarilor” revoltaţi s-a ales cu o plângere penală de toată frumuseţea intentată de primarul oraşului. Mai mult decât atât jurnaliştii DEZVĂLUIRI au intrat în posesia unor declaraţii aparţinând unor cetăţeni care au semnat petiţia. Aceştia au fost minţiţi cu neruşinare vizavi de motivul pentru care se strâng semnături: ba că trebuie să semneze dacă sunt de acord cu acţiunile primarului, ba că semnăturile se strâng pentru modernizarea oraşului, sau în cazuri şi mai grave, unii oameni ne-au declarat că iscăliturile nici măcar nu erau ale lor. Şi dacă Sărăcilă tot a copiat modelul „revoltaţilor” din Cernavodă, atunci probabil va prelua şi tactica de strângere a semnăturilor.