Politic

Marian Crușoveanu: Guvernul României va finanţa construirea noului stadion ”Gheorghe Hagi”, din Municipiul Constanţa, cu aproximativ 100 de milioane de euro

Printr-o declarație politică deputatul Marian Crușoveanu anunță că prin demersurile Primăriei Constanța și cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost obținută finanțarea în valoare totală de 480.490.000 lei pentru realizarea noului stadion din municipiul Constanța. 
Cunoscutul stadion Farul din municipiul Constanţa, care de-a lungul anilor a fost o emblemă şi un motiv de mândrie pentru iubitorii de sport şi a reprezentat o locaţie ce anima viaţa sportivă, urmează să fie dărâmat pentru a fi construit, cu finanţarea Guvernului, un complex sportiv modern. Astăzi, complexul sportiv se află într-o stare avansată de degradare şi nu mai corespunde cerinţelor actuale pentru organizarea de competiţii sportive naţionale sau internaţionale, nici de evenimente culturale majore, precum concerte, festivaluri sau spectacole. De asemenea, noi, constănţenii, ne aducem aminte că pe acel stadion a disputat meciuri oficiale sau amicale şi naţionala de fotbal a României. De altfel, investiţiile întârziate, amânate, din lipsă de fonduri, au pus municipiul Constanţa şi mai ales litoralul românesc într-un con de umbră, atunci când vine vorba de domeniul sportului.
Prin demersurile Primăriei Constanţa şi cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a fost obţinută finanţarea acestui obiectiv în valoare totală de 480.490.000 lei. Această arenă sportivă urmează să fie realizată în cadrul „Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social”. Prin Compania Naţională de Investiţii, va fi construit acest stadion modern, la standarde înalte, în aproximativ 2 ani şi jumătate.
Având în vedere şi faptul că arena va avea o capacitate de 18.000 de locuri şi se va situa în standardele UEFA, Constanţa ar putea fi nu doar capitala litoralului românesc, ci şi locaţia principală a evenimentelor majore, competiţiilor sportive, concertelor şi festivalurilor. Mai mult, va fi un complex sportiv unde se vor disputa meciuri, un sprijin real pentru dezvoltarea sportului local şi promovarea de noi talente care să repună România şi mai ales Constanţa pe harta lumii sportive. Aşa cum constănţeni precum Gheorghe Hagi, Simona Halep, Horia Tecău, Cătălina Ponor, Simona Amânar, Elisabeta Samara, Răzvan Florea şi mulţi alţii au reuşit să obţină rezultate excelente, sunt convins că noua arenă va fi o trambulină de pe care tinere talente vor fi lansate.
În vederea realizării stadionului „Gheorghe Hagi”, primăria municipiului Constanţa şi-a asumat finanţarea realizării lucrărilor exterioare, cheltuieli în valoare de 6.009 mii lei pentru aducerea la starea iniţială şi amenajare a terenului, precum şi pentru relocarea şi asigurarea utilităţilor.
După realizarea acestui obiectiv, municipiul Constanţa va avea o arenă sportivă atractivă, un stadion modern cu o capacitate de 18.000 de locuri cu facilităţi pentru spectatori şi pentru persoane cu dizabilităţi şi în plus cu cel puţin 1500 de locuri acoperite. În conformitate cu reglementările UEFA, vor fi incluse şi un teren de antrenament pentru fotbal, o pistă de atletism (cu 6 culoare), precum un spaţiu pentru structurile de siguranţă. De asemenea, în clădirea stadionului vor fi integrate săli de antrenament, centru de conferinţe, spaţiu expoziţional/muzeul clubului, spaţii pentru administraţia complexului sportiv, spaţii comerciale (magazine de suveniruri şi articole sportive) şi de alimentaţie publică (cafenele, restaurante, fan-club).
Salut decizia Guvernului de a veni în sprijinul Primăriei Constanţa şi mai ales în sprijinirea sportului local. Prin realizarea acestui complex sportiv, municipiul Constanţa va recupera decalajul faţă de municipiile care deja au reuşit să construiască astfel de arene, pentru că în acest fel, nu doar că dezvoltăm România, ci reuşim să reducem discrepanţele dintre regiunile României”, a transmis Crușoveanu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top