Opinii

Marea Unire, sărbătorită cu fast la Cumpăna

Sub egida împlinirii a 91 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, Consiliul Local al comunei Cumpăna, reprezentat prin şeful administraţiei locale, Mariana Gâju a organizat o serie de  manifestări prilejuite de Ziua Naţională a României.

Un articol de Andreea PAVEL

Festivităţile s-au desfăşurat după următorul program:
-Dis de dimineaţă localnicii comunei, dar şi ceilalţi invitaţi au putut participa la diverse activităţi desfăşurate la Monumentul Eroilor, de la Biserica “Sfânta Maria”.
-Între 09:45 – 09:55 a avut loc slujba religioasă musulmană, iar după terminarea slujbei, comunitatea musulmană a depus coroane la monumentele eroilor din localitate.
-La ora 10:00 au avut loc alte activităţi desfăşurate la Monumentul Eroilor din faţa Casei de Cultură din Cumpăna, iar după această oră toţi cei prezenţi la eveniment au participat la intonarea imnului de stat.
-O scurtă slujbă susţinută de preoţii celor două parohii din localitate a fost urmată de alocuţiunea viceprimarului comunei Cumpăna, Florin Neagu. Imediat după discursul acestuia a fost invitat să ia cuvântul Ştefan Trandafir, veteran de război. În scurtul timp ce a mai rămas până la ora 11:00, au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor viceprimarul comunei, reprezentanţi ai Consiliului Local, reprezentanţi ai parohiilor 1 şi 2 din localitate, reprezentanţi ai Şcolii cu clasele I-VIII Cumpăna, ai Grădiniţei „Sfânta Maria” şi ai Grădiniţei cu program normal Cumpăna, reprezentanţi ai Partidelor Politice de pe raza comunei Cumpăna, reprezentanţi ai Postului de Poliţie Cumpăna şi ai Poliţiei Comunitare Cumpăna.
-Începând cu ora 11:00, elevii Grupului Şcolar din localitate au susţinut un moment artistic care a încântat publicul prezent la eveniment şi a încheiat programul festiv dedicat sărbătoririi zilei Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top