După ce Căpităniilor Zonale le-au fost schimbate denumirile anul trecut, acum Ministerul Transporturilor decide revenirea la vechile titulaturi
Din nou este agitație în cadrul Autorității Navale Române. Pe 19 martie a.c. La unul din sediile Autorității Navale Române aflat „din întâmplare” la București, s-a decis în cadrul unei ședințe de consiliu, revenirea la vechile titulaturi a celor cinci căpitănii aflate la Constanța, Giurgiu, Galați, Turnu Severin, Tulcea. În luna octombrie a anului trecut, prin ordinul de ministru al Ministerului Transporturilor, căpităniile zonale Constanța, Galați, Giurgiu, Turnu Severin și Tulcea și-au schimbat denumirea din Căpitănii Zonale în Departamente de Căpitănii. Astfel căpităniile de la Dunăre, cele de la Galați și Tulcea au fost integrate în noul Departament al Căpităniilor Dunării Maritime. Căpităniile de la Giurgiu și Turnu Severin au fost trecute la Departamentul Căpităniilor Dunării Fluviale. La Constanța, s-a rezervat denumirea de Departamentul Căpităniilor Maritime.
Un articol de Ștefan KOSTOFF
Schimbarea acestor titulaturi a atras după sine modificarea imediată a întregii documentații, titulaturilor din bănci, ștampile etc. operațiune care a condus la cheltuirea unor sume de bani deloc neglijabile. Singurul avantaj al acestei schimbări de denumire a fost simțit doar în rândul unor șefi de departamente din cadrul acestor instituții, persoane angajate politic sau cu relații, care au beneficiat de măriri de salarii cu peste 30 sau 60% față de ceilalți angajați ai acestor instituții. Bineînțeles că aceste măriri de salarii au intrat la un moment dat în atenția Curții de Conturi care le-a declarat ilegale.
Din fericire noua, sau hai să-i spunem vechea organigramă, la care care s-a revenit grație reatribuirii vechilor denumirii de Căpitănii Zonale, face ca situația salariilor nesimțite să fie schimbată. În același timp, această revenire la vechile denumiri de Căpitănii Zonale, nu face altceva decât să repete aceleași cheltuieli consistente și pierderi de timp cu schimbările documentațiilor, ștampilelor, conturilor în bănci etc.
