Actualitate

Manifestări dedicate împlinirii a 210 ani de la nașterea poetului ucrainean Taras Șevcenko

La Tulcea au avut loc manifestări dedicate împlinirii a 210 ani de la nașterea poetului ucrainean Taras Șevcenko. Consilierul județean Raluca Cacencu a participat joi, 21 martie 2024, la Rotonda Personalităților, la ceremonia dedicată poetului ucrainean Taras Șevcenko.

Evenimentul a fost inclus în suita manifestărilor culturale ocazionate de împlinirea a 210 ani de la nașterea acestuia, în organizarea filialei tulcene a Uniunii Ucrainenilor din România.

„În aceste vremuri, mai mult decât dificile pentru poporul ucrainean și delicate pentru noi toți, cei din imediata sau mai îndepărtata vecinătate a acestei greu încercate națiuni, profit de această ocazie pentru a felicita organizatorii pentru tot ceea ce au realizat în direcția promovării culturii ucrainene în România şi, în special, în judeţul Tulcea.

Evenimentele pe care Uniunea Ucrainienilor le organizează la fiecare sfârşit de martie în cinstea poetului naţional adună laolaltă tulceni din tot judeţul, iar acest lucru merită tot respectul și aprecierea noastră.

Astfel de manifestări sunt o formă de păstrare a tradiţiilor noastre, de popularizare a culturii şi, într-un final, reprezintă o formă de respect faţă de literatură, faţă de una dintre emblemele culturale ale ucrainenilor.

Profit de această ocazie ca, în numele Consiliului Județean Tulcea, pe care cu onoare îl reprezint, să-mi reafirm atașamentul, sprijinul și compasiunea față de poporul vecin, greu încercat în contextul conflictului armat declanșat de Federația Rusă.

Și pentru că eu sunt foarte optimistă, îmi doresc din tot sufletul ca anul viitor, pe vremea aceasta, ceremonia de omagiere a marelui „Cobzar” să aibă loc în Ucraina învingătoare, în care să domnească pacea deplină.

Vă doresc tuturor pace, sănătate și putere de muncă pentru a iniția cât mai multe evenimente de acest fel! Dumnezeu să ne ocrotească pe toți!“, a declarat cu acest prilej consilierul Raluca Cacencu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top