Opinii

Mai mult verde în Oraşul Năvodari

Sărbătorile de Iarnă înseamnă bucurie, culoare, bunătate. Primăria Oraşului Năvodari primeşte cu inima deschisă această perioadă şi, pentru ca Oraşul să nu întâmpine sărbătorile “îmbrăcat în gri”, administraţia locală a luat iniţiativa de a crea şi mai multe spaţii verzi, prin plantarea a 932 de arbori.
Primarul Oraşului Năvodari, Nicolae Matei, spune că un oraş cu mult verde este un oraş viu, vesel şi sănătos. Pentru ca acţiunea să fie posibilă, Primăria Năvodari a achiziţionat 932 de arbori – pini, brazi, molizi – direct de la Romsilva, prin negociere directă, la cele mai mici preturi existente pe piaţă, (preţul reprezentând achiziţia, transportul şi plantarea tuturor arborilor). Valoarea totală se ridică la aproximativ 70.000 de lei. Reprezentanţii Primăriei s-au adresat asociaţiilor de proprietari şi locuitorilor Oraşului Năvodari, cu rugămintea ca aceştia să protejeze spaţiile verzi şi să contribuie la îngrijirea arborilor ce dau culoare oraşului, pe tot timpul anului.
În toate cartierele din oraş se vor amenaja spaţii unde arborii urmează să fie plantaţi. În total, vor fi 350 de brazi, 450 de molizi şi 132 de pini. Primăria a anunţat că au fost deja plantaţi un număr de 180 de arbori – 80 de brazi canadieni şi 100 de brazi româneşti. Primele locaţii unde pot fi admiraţi sunt str. Constanţei, str. Taşaul, str. Pescăruşului, str. Pescarului, str. Mării, Str. Tineretului, Str. Sănătătii şi Parcul Central din oraş.
Acţiunea urmează să fie finalizată în aproximativ două săptămâni, ceea ce înseamnă că arborii verzi vor putea fi admiraţi în perioada sărbătorilor de iarnă, alături de toate celelalte surprize pe care administraţia condusă de Primarul Nicolae Matei le pregăteşte locuitorilor oraşului, precum şi celor care vizitează Năvodari în perioada Crăciunului şi a Anului Nou.
Proiectul de plantare a copacilor în oraş nu se opreşte aici, sezonul plantărilor urmând a fi reluat în primăvară, când alţi arbori de sezon vor fi aduşi la Năvodari.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top