Comisia Europeană

ENEL şi-a închis casieriile din judeţul Constanţa

Sub pretextul crizei, compania italiană pune presiune pe micii consumatori

Jurnaliştii DEZVĂLUIRI au aflat că ENEL şi-a închis câteva casierii din judeţul Constanţa: Cumpăna, Cernavodă, Feteşti Gară, Murfatlar şi două casierii din cartierele constănţene Tomis III şi Inel II. Motivul? Criza economică a afectat până şi compania italiană, cunoscută pentru faptul că investiţiile necesare racordării clienţilor la reţeaua de curent electrică erau suportate exclusiv de aceştia. Vestea a revoltat reprezentanţii administraţiilor locale din judeţul Constanţa. Vă invităm să citiţi câteva dintre punctele de vedere ale acestora, în rândurile de urmează.

Un articol de Andreea PAVEL

„E mintea bolnavă a directorilor români din cadrul companiei ENEL, pentru că iau prime dacă le cresc profiturile”

Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă, ne-a declarat că pentru oameni va fi mult mai greu să plătească factura la curent electric: „Pentru oameni este foarte greu pentru că oamenii nu sunt obişnuiţi să plătească online sau îi va costa mai mult drumul până la Constanţa, decât factura propriu-zisă. Este lipsă de bun simţ pentru că noi le plătim investiţiile şi apoi ei beneficiază de restul. Adică noi facem ditamai cheltuiala, pentru ca ei să aibă profit. Şi tocmai ei nu au bani? Asta e numai mintea bolnavă a directorilor români, care iau prime dacă le cresc profiturile. Cu siguranţă nu e ideea italienilor”.

„Dacă şi ENEL suferă din cauza crizei…”

Primarul comunei 23 August, Mugur Mitrana s-a arătat foarte mirat de faptul că ENEL suferă din cauza crizei economice: „Dacă şi ENEL face economii… care ia o grămadă de bani şi nu plăteşte nici o investiţie… Dacă ne va permite legea, îi vom ajuta noi pe oameni. Oricum cred că vor fi mai mulţi restanţieri şi oamenii vor avea de suferit. O soluţie ar fi să intervină cineva din minister”.  

„Dacă desfiinţează casieriile, atunci să înfiinţeze echipe de debranşare”

Primarul comunei Ostrov, Niculae Dragomir, a ironizat iniţiativa companiei italiene: „Dacă ei vor să desfiinţeze casieriile, atunci vor fi nevoiţi să înfiinţeze multe echipe de debranşare, pentru că oamenii se vor debranşa în masă. Sau vor fi debranşaţi din cauză că nu îşi vor plăti facturile. Nu vor avea cum să vină până la Constanţa să plătească”.

Cum mai plătim factura?

Variante de plată ar mai fi. Cei care păstrează factura pot plăti cu aceasta, la oficiile poştale de pe raza localităţii, sau la bancă. Cei care nu se mai află în posesia facturii, pot plăti online (greu de crezut însă că oamenii din mediul rural se vor descurca să plătească prin Internet), sau… pot veni până la Constanţa să îşi achite datoria către ENEL.

ENEL: Nu ştim dacă se vor mai închide şi alte casierii

Reprezentanţii ENEL ne-au declarat că momentan s-au închis doar casieriile din oraşele Cernavodă şi Murfatlar, din comuna Cumpăna şi din Feteşti Gară, şi din cartierele Tomis III şi Inel II, din oraşul Constanţa (în Constanţa a mai rămas doar casieria de pe strada Primăverii). Aceştia ne-au declarat că nu ştiu dacă se vor mai închide şi alte casierii, în viitor. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top