Politic

Lungoci: Bugetul de la Transporturi de anul viitor va fi cu 16,64% mai mare față de bugetul anului 2022

Deputatul Lucian Lungoci afirmă că a fost aprobat bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în Comisiile de specialitate, iar execuția bugetară a anului 2022 este cu 40% mai mare față de cea a anului 2021.
„Cu toate că vorbim despre o creștere a bugetului, componenta din bugetul național este cu 2,76% mai mică, în timp ce componenta din fonduri europene este cu 32% mai mare față de anul acesta.
În anul 2023, 80% din bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii va fi alocat Investițiilor, două treimi din această sumă fiind bazată pe fonduri europene.
La capitolul investiții în infrastructura rutieră, în anul 2022 CNAIR a semnat și demarat contracte în valoare de 3 miliarde euro, în timp ce în intervalul 2017-2021 s-au semnat contracte de 4 miliarde euro.
Acestea sunt cifre, zic eu elocvente pentru activitatea acestui minister în mandatul ministrului Sorin Grindeanu . În teren, în anii 2023 și 2024 vor fi finalizați cel puțin 100 km drumuri rapide (autostradă și drum expres) în fiecare an.


În ceea ce privește investițiile în infrastructura rutieră din județul Constanța, bugetul pe anul 2023 asigură fazele actuale ale fiecărui obiectiv de investiții după cum urmează:
– Nod rutier Cumpănă A4 ( +700) – DN 39E studiul de fezabilitate a fost finalizat și aprobat în CTE
– Varianta de ocolire Techirghiol (profil de drum expres) studiul de fezabilitate proiect tehnic și detalii de execuție – de finalizat în ianuarie 2023
– Drum expres Ovidiu-Tulcea se realizează documentația Analiză Multicriterială de Traseu Etapa 1”, a transmis deputatul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top