Opinii

Lucrările pentru consolidarea falezelor din Eforie trebuie finalizate până în 2012

Prăbuşirea falezelor din Eforie Sud, din zona Capul Turcului – Cherhana, a determinat autorităţile locale să demareze urgent lucrări ample de consolidare pe lungimea întregii linii costiere a promontoriului litoral. Primăria oraşului Eforie, prin intermediul compartimentelor de specialitate, supraveghează îndeaproape executarea lucrărilor de reabilitare a falezelor pentru a putea raporta în timp util eventualele probleme către Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. ABADL a demarat deja lucrări specifice de reabilitare pe falezele din Olimp, Costineşti, Tuzla şi Eforie Sud. Aceste lucrări sunt preconizate să se finalizeze până în anul 2012. Lucrările au fost atribuite prin licitaţie încă din anul 2008 şi sunt finanţate de la bugetul de stat.

În acest context, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a promovat proiectul “Asistenţă tehnică pentru pregătirea de proiecte AXA PRIORITARĂ 5 – Implementarea structurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc. Domeniul major de intervenţie 2 – Reducerea eroziunii costiere”, finanţat de Uniunea Europeană prin POS Mediu. Acest proiect va avea o durată de 8,5 luni şi se va derula în perioada ianuarie – septembrie 2011. Sectoarele cele mai afectate de fenomene de eroziune costieră şi prăbuşire a falezelor sunt situate în sudul litoralului românesc: Mamaia Nord, Mamaia Sud, Tomis, Eforie Centru, Eforie Sud, Tuzla, Olimp-Venus, Saturn-Mangalia, 2 Mai – Vama Veche. Pentru proiectul privind protecţia şi reabilitarea zonei costiere româneşti pe cca 240 km ai litoralului, măsuraţi de la Nord la Sud, de la braţul Chilia (gârla Musura) şi pâna la Vama Veche (graniţa cu Republica Bulgaria), între anii 2011-2014, va fi alocată o finanţare de cca 100.000.000 Euro din fonduri puse la dispoziţie de Uniunea Europeană.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top