Actualitate

Lucrări la extinderea rețelei de canalizare în comuna Tuzla

Primarul comunei Tuzla, Reșit Taner, anunță că lucrările la proiectul de extindere a rețelei de canalizare este în plin proces de execuție. Este un proiect amplu, cu o valoare de peste 13 milioane de lei, iar vizați sunt locuitorii de pe 54 de străzi din localitate.

„Extindere canalizare comuna Tuzla, județul Constanța” se realizează cu fonduri guvernamentale în valoare de 13.245.211 lei, obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) etapa a II-a.

Contractul de finanțare a fost semnat încă din luna ianuarie a acestui an, apoi s-a trecut prin celelalte proceduri necesare pentru a se ajunge la momentul lucrărilor propriu-zise.

Investiția prevede introducerea rețelelor de canalizare pe o distanță de aproximativ 15 kilometri și construirea unor stații de pompare a apelor uzate. Apele uzate vor fi epurate în stația de la Eforie.

Printre străzile cuprinse în cadrul proiectului de ”Extindere canalizare în comuna Tuzla, județul Constanța” se numără:  Alexandru Ioan Cuza, Biruinței, Brigadierului, Cerbului, Cerealelor, Cișmelei, Crinului, Dealului, Farului, Fermei, Grădinilor, Grindului, Inului, Ioan Vodă, Izvorului, Jupiter, Labirint, Aleea Labirint, Lebedei, Liliacului, Mircea cel Bătrân, Navigatorilor, Neptun, Nicolae Bălcescu, Nicolae Iorga, Olimp, Pescarilor, Pinului, Plopilor, Saturn, Școlii, Soarelui și altele.

La stabilirea schemei de amenajare și a soluțiilor constructive și tehnologice au fost considerate următoarele priorități: sănătatea locuitorilor, protecția mediului, respectiv înlăturarea poluării stratului freatic, creșterea nivelului de trai al locuitorilor, realizarea unui raport optim între valoarea investiției și atingerea obiectivelor, precum și respectarea prevederilor legale în vigoare.

Rețeaua de canalizare proiectată este de tip separativ și se va poza de-a lungul străzilor ce aparțin domeniului public din comuna Tuzla. Pe rețeaua nou proiectată sunt prevăzute a se realiza racorduri pentru racordarea locuitorilor la sistemul de canalizare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top