Litoralul românesc

Lucrări executate “la negru”, jigniri, ameninţări şi locatari furioşi într-un cartier din zona Delfinariu

Gheorghe Udeanu, preşedintele Asociaţiei de Locatari nr. 142: “Ce-ţi trebuie hârtii, contracte şi garanţii?”

Preşedintele Asociaţiei de Locatari nr. 142 (zona Delfinariu), din Constanţa, Gheorghe Udeanu, continuă să îşi etaleze talentul de a insulta, jigni şi ameninţa locatarii blocurilor ce fac parte din respectiva asociaţie. La Asociaţia de Proprietari nr. 142 din Constanţa, nemulţumirile oamenilor, care locuiesc în blocurile ce aparţin de sectorul respectiv, se ţin lanţ. De 10 ani, Preşedintele Asociaţiei este Gheorghe Udeanu. De nenumărate ori, acesta a intrat în conflict cu mai mulţi locatari, din cauza comportamentului preşedintelui. Oamenii îl acuză de faptul că, întrebat fiind de modul în care s-au gestionat anumite venituri, acesta ba se enervează, ba răspunde nepoliticos, sau întoarce spatele adresându-le jigniri. De asemenea, mulţi se întreabă cum a reuşit Gheorghe Udeanu să facă excursii în Franţa bazându-se doar pe venituri modeste, cum ar fi o pensie şi un salariu de 400 RON, provenit din exercitarea funcţiei de preşedinte al asociaţiei.

Un articol de Andreea PAVEL

Locatarii sunt în pragul revoltei

Situaţia cauzată de atitudinea jignitoare a preşedintelui s-a tensionat şi mai mult în ultima lună, atunci când proprietarii scării S1 şi-au dat seama că apartamentele lor nu se încălzesc din cauza ţevilor vechi de la subsol, care nu au fost schimbate niciodată din 1967, atunci când blocul a fost construit. Zis şi făcut, locatarii au stabilit că este nevoie de angajarea unei firme care să execute lucrările de reabilitare şi reparaţii. Doar că preşedintele a avut ideea de a „angaja” pentru lucrare o firmă care nu ar fi semnat un contract în prealabil, sau nu ar fi acordat garanţii pentru lucrarea executată. La auzul acestei veşti şi amintindu-şi şi de alte dăţi în care au păţit-o şi au fost nevoiţi să plătească reparaţiile la reparaţii din cauză că au mers pe mâna lui Udeanu, locatarii au sărit ca arşi şi au cerut organizarea unei şedinţe în care să se pună pe tapet toate nemulţumirile. După ce a ameninţat şi jignit locatarii revoltaţi (există înregistrări care confirmă acest lucru), Udeanu, cuminte ca un căţeluş, n-a scos o vorbă în cadrul şedinţei cu proprietarii. Rămâne de văzut însă cine şi cum se va ocupa de lucrare.

Gheorghe Udeanu, corigent la explicaţiile de interes public

Principala problemă reclamată de locatarii care aparţin de Asociaţia de Proprietari nr. 142 este lipsa comunicării din partea preşedintelui Gheorghe Udeanu. Din motive lesne de înţeles nu putem face cunoscută identitatea celor care au stat de vorbă cu reporterii DEZVĂLUIRI. Astfel, redăm punctat, în rândurile ce urmează, nemulţumirile locatarilor:

– De fiecare dată când s-au cerut explicaţii referitoare la modul în care au fost gestionaţi banii, Gheorghe Udeanu s-a răţoit la aceştia întrebându-i cine sunt ei ca să-l întrebe astfel de lucruri? „Mai lasă-mă-n pace!”, „Cine eşti tu, mă, să mă întrebi pe mine?” ar fi replicile aflate cel mai la îndemână pentru preşedintele matusalemic.
– Când s-a pus problema dezvăluirii numelui băncii la care sunt depuşi banii strânşi din fondul de reparaţii şi a dobânzii aferente, Udeanu a adoptat aceeaşi atitudine, spunând că nu face obiectul interesului locatarilor acest lucru.
– Mai mult, o acuzaţie foarte gravă este aceea că, în momentul în care o femeie a insistat cu întrebările rămase fără răspuns, preşedintele asociaţiei s-a repezit la aceasta, fiind la un pas de a o lovi.
– Anumite decizii nu sunt discutate în Adunările Generale şi de cele mai multe ori nu se cere părerea locatarilor în legătură cu firmele care vor efectua lucrări. Exemplu: repartitoare, apometre, reparaţii etc.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top