Actualitate

Lucrări de amenajare a parcului din Cobadin

Parcul din centrul localității Cobadin, județul Constanța, se întinde pe o suprafață de aproape 3.000 de metri pătrați, fiind inclus în curtea Căminului Cultural. Acest obiectiv a intrat în atenția administrației publice locale în vederea reabilitării.

Primăria condusă de Cristian Telehoi va investi peste patru sute de mii de lei în reamenajarea și dotarea acestui loc de relaxare, dedicat tuturor locuitorilor comunei. Banii provin din sumele rămase necheltuite în anul financiar 2020, acestea fiind redistribuite la una dintre recentele ședințe de Consiliu Local, în funcție de necesitățile investiționale și de funcționare ale administrației locale.

Concret, parcul din localitatea Cobadin va fi dotat cu alei pavate cu dale, se va instala gazon, iar ca mobilier, pe lângă bănci și coșuri de gunoi, vor fi amplasate și foișoare de relaxare. Parcul va avea și o toaletă ecologică.

Copiii se vor bucura de locuri amenajate special și dotate cu echipamente de joacă. De asemenea, parcul va avea și o parcare publică.

Vă reamintim, consilierii locali au decis că se suplimentează cu suma de 487.000 lei lucrarea „amenajare parc centru Cobadin, județ Constanta”.

Tot în această perioadă, vor demara lucrările la obiectivul de investiții „platformă pubele deșeuri menajere”. Și acest proiect a primit o suplimentare bugetară (30.000 de lei) din banii rămași de anul trecut. Campania de colectare selectivă a deșeurilor în comună va începe de la fiecare gospodărie, apoi, cu ajutorul acestei platforme, deșeurile menajere vor fi strânse în pubele dedicate fiecărui tip de deșeu (de exemplu: plastic, hârtie, sticlă sau deșeu menajer).

De asemenea, la începutul lunii iulie, în satele comunei Cobadin s-a efectuat dezinsecția împotriva insectelor dăunătoare (țânțari, omizi căpușe) cu insecticidul K-OTHRINE EC84.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top