Opinii

Locuitorii comunei Peştera au protestat cu flori în faţa Consiliului Judeţean Constanţa

O mie şaizeci de oameni din localitatea constănţeană Peştera, veniţi cu 21 de autocare, au protestat, marţi, alături de primar, în faţa Consiliului Judeţean Constanţa, nemulţumiţi că nu sunt alocate fonduri pentru repararea Drumului Judeţean 223 B, care face legătura între Ivrinezu Mare, Ivrinezu Mic şi Peştera. Un al alt motiv al protestului este acela că după inundaţiile din vara anului trecut, primăria nu a primit niciun ajutor din partea autorităţilor judeţene. Protestul a fost unul paşnic, protestatarii au venit cu garoafe, steaguri tricolore şi pancarte.

Primarul comunei, Valentin Vrabie, a spus că oamenii sunt nemulţumiţi deoarece CJ Constanţa a refuzat să reabiliteze DJ 223 B, acesta fiind plin de gropi. „Am venit cu flori, cu sufletul curat ca să luăm ce este al nostru, nu să cerşim. Am venit pentru că ne-a ajuns cuţitul la os. Drumul Judeţean 223 B este plin de gropi, aproape zilnic au loc accidente acolo, iar după inundaţiile din vara anului trecut nu am primit nimic din partea autorităţilor judeţene. Dacă pe mine m-au ignorat, sper ca 1000 de oameni să nu fie ignoraţi de aceşti ignoranţi”, a declarat primarul. Şeful autorităţii locale a mai declarat că în cazul în care lucrurile nu se vor schimba, vor reveni în faţa Consiliului Judeţean: „Dacă nu se rezolvă nimic prin acest protest, atunci vom mai face un altul, cu locuitori din toate comunele, pentru a ne lua judeţul înapoi“. Întrebat dacă nu au fost şi alţi primari interesaţi să participe la protest, Valentin Vrabie a declarat că a refuzat acest lucru, pentru că, deocamdată, nu a fost cazul. „Dacă eu am fost ignorat, dacă presa, care a relatat tot timpul problemele noastre, a fost ignorată, poate că domnii consilieri nu vor ignora 1.000 de oameni. Până la urmă, fiecare dintre noi are 10 prieteni. Dacă 1.000 de oameni nu contează, vom veni cu 10.000 sau 100.000 de oameni, din tot judeţul”, a spus Vrabie.
După ce locuitorii comunei Peştera au plecat, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, a stat de vorbă cu jurnaliştii. „Este un protest, oamenii au dreptul să protesteze, nu ne-au deranjat cu absolut nimic; cert este că la CJC nu există nicio petiţie, nu a existat nicio intenţie de a discuta cu noi”, a declarat vicepreşedintele CJC.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top