Actualitate

Locuitorii comunei Frecăței pot fi amendați dacă nu întrețin curățenia în dreptul gospodăriei

Încă din anul 2013, Consiliul Local al Comunei Frecăței (județul Tulcea) a adoptat Hotărârea numărul 4 prin care se aprobă Regulamentul privind activitățile edilitar-gospodărești din comuna Frecăței.

Astfel, la punctul 8, litera C, din acest Regulament se vorbește despre „menținerea curățeniei pe trotuare, pe partea carosabilă a străzii sau drumului, pe porțiunea din dreptul gospodăriei”.

Plecând de la aceste prevederi, Primăria Frecăței emite somații în cazul persoanelor care nu le respectă. Astfel, cei somați au la dispoziție 15 zile pentru a remedia situația.

În situația în care, în urma controlului efectuat pe teren, se constată faptul că nu ați luat măsurile necesare pentru efectuarea curățeniei, în dreptul gospodăriei dumneavoastră, conform programului de control anual, veți fi sancționați cu amendă de la 200 de lei la 1.000 de lei, persoanele fizice, respectiv de la 1.000 de lei la 2.500 de lei, persoanele juridice”, se arată în textul somației.

Primăria arată și care este programul anual de control în cazul verificării respectării curățeniei trotuarelor și carosabilului din dreptul gospodăriilor:

  • Ori de câte ori sunt sesizări
  • Cu o săptămână înainte de 8 Martie
  • Cu o săptămână înainte de Sărbătorile Pascale
  • Cu o săptămână înainte de 15 August – Adormirea Maicii Domnului- Sfânta Maria Mare
  • Cu o săptămână înainte de 8 Septembrie – Sfânta Maria Mică
  • Cu o săptămână înainte de 14 Octombrie – Cuvioasa Parascheva

În componenta comunei Frecăței intră patru sate: Frecăței (reședința de comună), situat la 19 kilometri față de municipiul Tulcea; Cataloi, situat la  12 kilometri de Tulcea; Poșta, aflat la 2 kilometri de reședința de comună și Telița, la 18 kilometri de Frecăței.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top