Actualitate

Locuitorii comunei Baia vor plăti taxa de salubrizare în funcție de o declarație depusă la primărie

La finalul anului 2021, prin hotărârea de Consiliu Local 68/2021, consilierii locali ai comunei Baia, județul Tulcea, au aprobat cuantumul taxei de salubrizare și regulamentul privind instituirea și administrarea acesteia.

Conform documentului, obligația taxei de salubrizare revine tuturor persoanelor fizice (utilizatori casnici) care dețin imobile pe raza comunei Baia, indiferent de forma de proprietate: proprietari sau chiriași.

De asemenea, stabilirea taxei de salubrizare se face în baza declarației de impunere pentru stabilirea taxei de salubrizare pentru toate proprietățile deținute. Declarația, depusă în luna ianuarie 2022, cuprinde numărul  persoanelor care locuiesc la aceeași adresă (membri de familie, rude, chiriași sau flotanți). Declarația este făcută pe propria răspundere sub sancțiunile aplicate săvârșirii faptei de fals în declarații.

Această declarație este obligatorie de depus, inclusiv pentru persoanele care sunt scutite de plata taxei de salubrizare.

În cazul gospodăriilor unde nu locuiește nimeni, consilierii locali au stabilit că proprietarul va plăti taxă de salubrizare aferentă unei singure persoane.

Pentru gospodăriile care nu au depus la termen această declarație, aleșii locali au precizat că taxa de salubrizare se va stabili din oficiu de către funcționarii din cadrul departamentului Impozite și Taxe Locale pe baza oricăror date și informații deținute de aceștia, precum date din dosarul fiscal al contribuabilului, date din registrul agricol, date provenite de la serviciul public de evidență a persoanelor și altele.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top