Opinii

Locuințe pentru medici, un pas important pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate din Hârșova

Construirea a 16 apartamente pentru specialiștii din sănătate care vor activa în cadrul Spitalului orășenesc Hârșova este un pas important pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate a orașului. Fiind unul dintre punctele aflate pe agenda primarului Viorel Ionescu, atragerea tinerilor medici care să se stabilească în orașul de pe malul drept al Dunării, intră anul acesta în linie dreaptă.

„Orașul Hârșova şi‐a propus în contextul nevoii generale de a asigura locuințe pentru specialiștii din sănătate, care îşi desfășoară activitatea profesională în Spitalul orășenesc Hârșova, să le asigure spații locative pentru a nu fi nevoiți să facă naveta din alte localități”, se arată în memoriul tehnic al proiectului.
Construcția unui bloc cu 16 unități locative se va realiza prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), pe strada Cășăriei. Proiectul a trecut deja de stadiul de licitație publică, următoarea etapă fiind executarea lucrărilor.
Construcția propusă este structurată astfel: 2 apartamente cu 1 cameră, 9 apartamente cu 2 camere şi 5 apartamente cu 3 camere, fiind proiectată pentru un număr de maxim 35 de persoane.
„Tinerii specialiști din sănătate fac naveta de la Constanța, Slobozia, Cernavodă, Medgidia și chiar din București, deoarece autoritatea publică locală nu dispune de apartamente libere pe care să le pună la dispoziția lor. Acest inconvenient periclitează desfășurarea actului medical în condiții optime mai ales în sezonul rece, când, datorita intemperiilor (înzăpezirilor), cadrele medicale nu pot ajunge în Hârșova”, afirmă reprezentanții administrației locale.
Prin aceste proiecte de construire de locuințe pentru specialiști se poate stimula tânăra generație să profeseze pe teritoriul României, limitând astfel migrația specialiștilor către alte țări.
„Medicii navetiști, care lucrează în spitalul din Hârșova, au solicitat autorității publice locale asigurarea unor locuințe de serviciu dar, din păcate, cererile nu au putut fi onorate datorită lipsei de unități locative”, adaugă reprezentanții primăriei.
Investiția în aceste locuințe ANL are ca scop stabilizarea personalului medical și asigurarea unei locuințe în localitatea în care își desfășoară activitatea. Prin asigurarea locuințelor tinerilor specialiști din sănătate, se arată în documentele proiectului, se va diversifica gama de servicii oferite de spital, prin îmbunătățirea și modernizarea continuă a serviciilor, în pas cu nevoile pacienților și evoluția științei medicale.
Nu în ultimul rând, construirea acestui imobil va avea ca rezultat asigurarea actului medical în condiții optime în Spitalul orășenesc Hârșova având certitudinea realizării unui fond de locuințe pentru specialiștii din sănătate care își desfășoară activitatea în comunitatea locală.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top