Opinii

Un nou proiect pentru modernizarea comunei Topalu

Administrația locală a comunei Topalu, coordonată de primarul Valentin Stanciu, are pe agenda de anul acesta realizarea proiectului „Conductă de aducțiune apă potabilă de la Foraj la Rezervorul de înmagazinare a apei”. Lungimea totală a conductei de apă este de aproximativ 1.535 m, între puțul (foraj) P2, situat pe malul Dunării și Gospodăria de apă.

„În prezent rețeaua existentă de alimentare cu apă nu poate asigura necesarul de apă pentru consumatorii care sunt situați în punctele îndepărtate ale rețelei de distribuție din localitatea Topalu deoarece nu există un nivel corespunzător unui volum de apă în rezervorul R2”, spun reprezentanții primăriei care au depus proiectul spre avizare la Agenția de Protecția Mediului Constanța.

Proiectul noii conducte de aducțiune a apărut ca urmare a necesitații suplimentării pe timp de vară a volumului de apă înmagazinat în rezervorul R2, pentru satisfacerea și îndeplinirea cerințelor locuitorilor comunei. Lucrările de realizare se vor executa pe amplasamentul existent, pe domeniul public, fără a se aduce atingere domeniului privat.

„Alimentarea cu apă potabilă, de bună calitate, constituie o dotare indispensabilă care condiționează desfășurarea vieții în condiții igienice și sanitare, intervenind ca factor important în desfășurarea activităților gospodărești și publice”, se arată în documentele proiectului.

Realizarea conexiunii între puțul (forajul) P2 aflată pe malul Dunării și Gospodăria de apă se va efectua printr-o conductă cu diametrul Dn 110 x 6.2 din PEHD cu o lungime de 1.535 m.
Urmărind traseul conductei conform planului de situație aceasta se va amplasa pe partea dreaptă a drumului pietruit DC342, drum ce face legătura între DJ 223 și stația de pompare unde sunt amplasate cele două puțuri (P1 și P2), conducta străbate pășunile P347, P363 și continuă traseul până la Gospodăria de apă pe drumul de exploatare situat între arabilul A354 P10 și arabilul A354 P2 P3 P4 alimentând rezervorul R2 din incinta Gospodăriei de apă.

Conducta de aducțiune va asigura transportul apei potabile de la puțul P2 rezervorul de înmagazinare R2, asigurând un nivel corespunzător pentru a suplimenta necesarul de apă la toți consumatorii din localitatea Topalu, rezervorul având o capacitate maximă de 240 m3.
Incinta Gospodăriei de apă va fi împrejmuită cu un gard din plasă de sârmă, iar iluminarea pe timp de noapte se va face cu lumină atașată la stâlpii conectați la panoul electric existent.

Suprafața de teren ocupată de lucrările aferente obiectivului de investiții este situata în totalitate pe amplasamentul aferent comunei și nu sunt necesare exproprieri, scoateri din circuitul agricol, mutări de garduri, demolări de case sau construcții.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top