Actualitate

Lista străzilor din Comuna Frecăței unde va continua asfaltarea cu bani din Programul „Anghel Saligny”

Administrația locală a comunei Frecăței, coordonată de primarul Marian Naiman a obținut în 2022 o finanțare de 15 milioane de lei pentru continuarea asfaltării unor străzi și pentru realizarea a nouă podețe.

Conform documentației tehnice a proiectului, partea carosabilă va fi încadrată de rigole de acostament prefabricate, realizate din beton de ciment de clasa C30/37, au lățimea de 0.60 metri și sunt așezate pe fundații din beton de clasa C16/20 de 10 cm grosime. Străzile laterale se vor amenaja pe o lungime de 10 metri cu același sistem rutier cu cel al străzii ce se va moderniza.

Circulația pe străzile proiectate se va face pe un sens de mers sau pe două sensuri, în funcție de lățimea părții carosabile, astfel pe străzile mai mici de 5.50 metri circulația se va desfășura pe un singur sens.

Preluarea apelor pluviale și meteorice se va face prin intermediul rigolelor de acostament.

„Prin investiția propusă se urmărește ca obiectiv general îmbunătățirea condițiilor de viață pentru populație, prin obiectivul specific de creștere a numărului de locuitori din zonele urbane care au acces la infrastructură îmbunătățită”, se spune în document.

Perioada de execuție propusă a investitei este de 24 luni (21 luni execuție și 3 luni proiectare). Deocamdată, administrația comunei Frecăței trebuie să depună toată documentația la Ministerul Dezvoltării.

În cadrul documentației se vor reface căile de acces existente prin lucrări de asfaltare a sistemului rutier, prin aceste lucrări se va păstra traseul actual al străzilor din cadrul proiectului. Pentru implementarea proiectului nu sunt necesare cai noi de acces.

Vizate de acest proiect sunt străzile: Crinului, Sânzienelor, Orhideei, Fagului, Gutuiului, Mărului, Lalelelor, Zambilei, Teiului, Viorelelor, Nalbelor, Nucului, Garoafei, Margaretelor, Zimbrului, Stânjenelului, Brândușelor, Bujorului, Liliacului, Iasomiei, Molidului, Florilor. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top