Comisia Europeană

Liceul Madgearu ne ameninţă cu proces pentru că am demascat ilegalităţi flagrante

liceul madgearu, repetent la respectarea legiiDirectoarea Ştefănescu a făcut şedinţă pentru „Cazul DEZVĂLUIRI”

Conducerea Liceului Virgil Madgearu din Constanţa s-a gândit să dea în judecată ziarul DEZVĂLUIRI.
Pretextul: jurnaliştii noştri au cauzat grave prejudicii de imagine unei instituţii de învăţământ onorabile din Constanţa.
Motivul: jurnaliştii noştri au demascat corupţia din acest liceu, pe baza unor documente care atestă grave încălcări ale legii penale – diplome de bacalaureat false, modificări ilegale în cataloage, absenţe motivate într-un mod “subiectiv”, transferuri ilegale.
REDACŢIA

În cadrul emisiunii “2h cu Sasu” de la postul local Constanţa TV, directorul liceului Virgil Madgearu, Mariana Ştefănescu, a intrat în direct prin telefon şi i-a acuzat pe jurnaliştii DEZVĂLUIRI de lipsă de profesionalism. La replica redactorului-şef al publicaţiei (aflat în studio) că faptele prezentate în anchetele jurnalistice sunt susţinute de documente (care se află şi în arhiva şcolii), directorul Mariana Ştefănescu a mărturisit cu seninătate că nu a avut curiozitatea să le consulte. Ştefănescu a avut aceeaşi relaxare şi în problema siguranţei elevilor în şcoala pe care o conduce (aceasta era, de fapt, tema emisiunii) şi a recunoscut că oricine poate să pătrundă în incintă fără a fi legitimat.

Deşi discuţia din timpul emisiunii s-a terminat într-un registru patetic (directoarea a început să plângă), se pare că noaptea a fost un sfetnic… prost pentru doamna Ştefănescu. În loc să înceapă o anchetă internă (chiar în al douăsprezecelea ceas) privind ilegalităţile din liceu, directoarea noastră a convocat o şedinţă de conducere în care s-a decis ca infamul ziar care a publicat ancheta despre liceul Virgil Madgearu să fie acţionat în instanţă (cel puţin aşa susţin sursele noastre, profesori ai şcolii).

http://www.dezvaluiri.ro/images/22.01.2009/dscn2427.jpgMass media e de vină pentru dezastrul din învăţământ

Iată însă ce ne-a declarat directoarea liceului Virgil Madgearu, la câteva ore după şedinţa în care s-a hotărât să ne pună la punct.
“Nu pot nici să vă confirm, nici să infirm, trebuie să mă sfătuiesc şi eu cu avocatul meu şi vom hotărî ce vom face în urma Consiliului la care vor participa şi reprezentanţii părinţilor. De ce nu vă interesaţi ce oameni minunaţi lucrează aici, care îşi dau interesul să repare dezastrul pe care l-au găsit când au venit la conducere? Vă luaţi după un om care n-a ajuns unde voia şi-acum împroaşcă cu noroi. De ce nu vorbiţi cu elevii să vedeţi ce iubită e doamna Niculae (fosta directoare, în timpul căreia s-au comis falsurile-n.red.), noi trăim în mijlocul copiilor şi suntem aproape de ei.
N-aţi auzit de trucaje? (referitor la pozele din catalog). Vreţi să vedeţi cum arătau cataloagele şi după ce doamna Niculae nu a mai fost directoare? Dar eu nu fac scandal, eu am rezolvat singură, eu vreau să fie bine… La dezastrul din învăţământ, despre care vorbiţi, să ştiţi că presa a avut un rol decisiv, pentru că presa imediat prezintă o prostituată din şcoală, sau o bătaie, dar o premiere sau o serbare nu vă interesează. Redactorul şef de la ziarului dumneavoastră a adus vorba de Madgearu, chiar nu ştiu ce-aveţi cu şcoala noastră, şi a adus vorba chiar şi când nu avea nici o legătură cu tema emisiunii, cu siguranţa în şcoli. Domnul Sârbu (şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean-n.red.) ne-a dat „bine” la un control al inspectoratului, deci nimic din ceea ce aţi scris nu e adevărat. Vedeţi ce se întâmplă dacă vă ia gura pe dinainte şi scrieţi aiureli? Hai să nu mai căutăm relele cu orice preţ. Numai bine vă doresc, multă sănătate şi vă aştept pe la mine să vedeţi cu ce oameni minunaţi lucrez, cât de bine ne înţelegem şi ce minunat e la liceul nostru!”

În încheiere, îi mulţumim directoarei Ştefănescu pentru urări şi aşteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim la instanţele de judecată, unde conducerea şcolii va încerca să demonstreze cum ziarul DEZVĂLUIRI a stricat imaginea unei onorabile instituţii de învăţământ, aducându-i grave prejudicii.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top