Actualitate

„Lets Do it, România” la Tulcea- bilanțul unei acțiuni de succes

Weekendul acesta tulcenii s-au adunat din nou pentru a strânge deşeurile din municipiu şi judeţ, în cadrul proiectului naţional Lets Do it, România! parte a proiectului Internaţional World CleanUp Day.
Chiar dacă organizarea a fost foarte din scurt, am reuşit să mobilizăm aproximativ 850 voluntari pe teritoriul judeţului Tulcea, care au strâns în jur de 1400 saci de deşeuri. Au participat elevi ai Liceului Spiru Haret, Liceul Grigore Moisil, Colegiul Tehnologic Henri Coandă, Scoala 12, Scoala I.L Caragiale, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Asociaţia EuroTulcea, Palatul Copiilor, Direcţia Tineretului şi Sportului, Primăria şi Consiliul Local Tulcea, Prefectura și Consiliul Judeţean Tulcea, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda Naţională de Mediu, Poliţia Tulcea, Pompierii, Direcţia Silvică Tulcea, cu sprijinul şi mulţumirile Direcţiei de Salubritate Tulcea şi JT Group care au colectat deşeurile, iar la nivel local au pariticipat Isaccea, Luncaviţa, Beştepe, Niculiţel, Macin.
Mulţumim autorităţilor care au răspuns foarte prompt, ţinând cont de timpul foarte scurt avut la dispoziţie, dar şi elevilor care s-au mobilizat şi s-au coordonat foarte bine între ei, cu sprijinul Adrianei Popescu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului.
Mișcarea Let`s Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curățenie Națională și a reușit să mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din rețeaua internațională Let`s Do It World! încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie. Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani și numără astăzi 150 de țări cu experiență sau care vor organiza pentru prima oară o Zi de Curățenie Națională în 2018.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top