Actualitate

Eveniment cultural artistic dedicat tradițiilor satului românesc, la Iazurile, județul Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat, duminică, 22 septembrie 2019, la Căminul Cultural Iazurile, la evenimentul “Promovarea valorilor culturale și a tradițiilor satului românesc”, organizat de Consiliul Local și Primăria Comunei Valea Nucarilor.

Evenimentul cultural artistic a avut ca scop promovarea valorilor comunei, a culturii naționale, a valorilor tradiționale locale, dar și promovarea turismului cultural al zonei.

“Scopul proiectului se identifică cu dezideratul Consiliului Județean Tulcea pe linia de promovare a județului și a obiectivelor sale, fapt pentru care instituția noastră sprijină financiar această acțiune. Organizarea unui eveniment care să îmbine muzica tradițională cu muzica ușoară și spectacolele de teatru va constitui un punct de atracție turistică și o bună metodă de promovare a arealului prezentat cu toate elementele sale componente.

Aș dori să îi mulțumesc doamnei primar pentru invitație și să felicit organizatorii, Primăria și Consiliul Local Valea Nucarilor, pentru faptul că au gândit și au pus la punct un adevărat regal al tradițiilor și obiceiurilor, dar și un eveniment de referință în cadrul căruia o mare doamnă a cinematografiei românești, Tora Vasilescu, va deveni cetățean de onoare al comunei.

Aș dori, de asemenea, să vă asigur de toată deschiderea Consiliului Județean Tulcea atunci când vine vorba despre organizarea unor evenimente menite să pună în valoare potențialul turistic al acestui colț al României, valorile culturale și tradițiile satului românesc nord dobrogean”, a declarat președintele Horia Teodorescu.

În cadrul manifestării, a avut loc inaugurarea noului sediu al Căminului Cultural din comună, a fost conferit titlul de “Cetățean de onoare” doamnei Tora Vasilescu, actriță de renume a teatrului și filmului românesc, și au avut loc momente artistice susținute de Ansamblul Artistic Baladele Deltei, Ansamblul “Bujorelul” din comuna Valea Nucarilor sau Cvartetul “Poema”.

Actualitate

To Top