Actualitate

Lecție de exigență predată de un elev din mediul rural: „UNDE ESTE TABLA INTELIGENTĂ?”

Un elev din ciclul gimnazial de la școala din Jurilovca a oferit în prima zi de școală un exemplu de exigență. După ce a intrat în școala recent reabilitată a întrebat contrariat: „Dar unde este tabla inteligentă?”.

Întrebarea lui își găsește legitimitatea în promisiunea făcută public de către primarul comunei, și anume că printre alte dotări școala va avea și table inteligente. Pentru multe școli din România (chiar și din marile orașe), tablele inteligente sunt încă un vis SF. Cu toate astea, pentru elevul din Jurilovca, aceasta părea o cerință normală.

Primarul Eugen Ion, prezent la festivitățile de deschidere ale noului an școlar, spune că reacția copilului l-a bucurat și că ea arată nivelul de așteptare al elevilor, în privința condițiilor de învățare.

Școlile din Vișina și din Sălcioara sunt dotate cu table inteligente și, desigur, există table inteligente și în școala din Jurilovca. Mai durează foarte puțin instalarea lor, dar în niciun caz nu putem dezamăgi niște elevi atât de exigenți.

Am vizitat toate cele trei școli din comuna noastră. Nu astăzi. Astăzi doar am trecut pe la fiecare ca să le urez succes copiilor. Dar în săptămânile din urmă am vrut să mă asigur că anul școlar începe în cele mai bune condiții și că, din punct de vedere material, nu lipsește nimic. Este ceea ce putem face noi, adulții responsabili, dacă ne interesează viitorul. Pentru noi, cei din comuna Jurilovca, viitorul pare important, dacă-l privim raportându-ne la școlile pe care le avem.

Am fost foarte bucuros că astăzi am putut inaugura școala gimnazială din Jurilovca, modernizată și extinsă. Pentru comunitatea noastră este o realizare de care putem să fim mândri. Și, mai ales, putem fi mândri că nu ne-am lăsat copleșiți de probleme.
Am pornit la drum cu un buget de 2.600.000 de lei, asigurat prin PNDL II. Simțim toți, pe pielea noastră, creșterile de prețuri, iar în construcții acestea au fost semnificative. Mulți ar fi folosit asta drept scuză, dar nu e cazul. Nu atunci când este vorba de viitorul nostru, de copiii noștri! Așa că am făcut tot ce a depins de mine ca fondurile să nu lipsească acestui proiect, chiar dacă s-a ajuns la un cost final de 5.600.000 de lei.

Avem și norocul că am demonstrat, în 10 ani, că suntem o administrație viabilă și responsabilă. Că nu risipim banii și că îi folosim înspre binele comunității. Altfel ne-ar fi fost greu să găsim înțelegere și, mai ales, fonduri. Dar le-am găsit, ceea ce înseamnă că ceva-ceva facem bine. Dragi copii, dragi părinți, rolul meu, al nostru ca administrație, este să ajutăm ca totul să se desfășoare în condiții cât mai apropiate de cele ideale. O facem”, a transmis Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top