Actualitate

George Ionașcu, primar Mircea Vodă: „În fiecare an, ne asigurăm că școlile din comună se deschid în condiții optime” | VIDEO

Clopoțelul a sunat, pe cinci septembrie, și pentru elevii și preșcolarii comunei Mircea Vodă, județul Constanța. Ca în fiecare an, unitățile de învățământ de aici au fost pregătite pentru a primi elevii în bănci și pentru a oferi un climat propice actului educațional.

Purtăm discuții, în fiecare vară, cu conducerea unității de învățământ și punem pe hârtie necesitățile și prioritățile pentru începerea noului an școlar”, explică George Ionașcu, primarul comunei Mircea Vodă.

Pentru ca anul școlar 2022/2023 să înceapă în condiții bune, Primăria Mircea Vodă a realizat lucrări de igienizare a unităților de învățământ, de curățenie, întreținere a spațiilor și reparații a unor deficiențe apărute pe parcursul precedentului an școlar.

Ca un plus, anul acesta am venit cu un sistem de monitorizare video atât la interior cât și la exterior, astfel încât copiii să se simtă în siguranță, iar bunurile școlare să poată fi protejate”, explică primarul.

În perspectivă, administrația locală intenționează să reabiliteze gazonul sintetic de la școala din localitatea Satu Nou, deoarece au trecut zece ani de când nu au mai fost făcute lucrări de întreținere. La școala din localitatea Mircea Vodă, primăria vrea să refacă gardul ce împrejmuiește unitatea de învățământ.

În fiecare an, ne-am asigurat ca la școlile din comună să avem condiții optime, iar cu ajutorul cadrelor didactice să oferim condiții de învățământ decente, astfel încât să fim la același nivel cu școlile din județ sau din țară”, adaugă George Ionașcu.

Primăria și Consiliul Local Mircea Vodă s-au implicat activ în acest început de an școlar, oferind tuturor copiilor rechizite, astfel încât toți elevii să înceapă în mod egal școala.

De fiecare dată, la închiderea sau deschiderea unui nou an școlar, trăiesc aceleași emoții și, fără să vreau, îmi amintesc de copilărie și de anii de școală.

Mi-aș dori mai multă implicare din partea părinților în educația copiilor. Educația începe de acasă, prin respectul arătat față de dascăli și față de colegi”, le-a transmis primarul tuturor elevilor și părinților adunați în prima zi de școală la Mircea Vodă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top