Actualitate

Lansare de carte la Casa Avramide din Tulcea: Constantin Arvinte – Folclor muzical din Dobrogea

Administratorul public al județului, Vasile Strat a participat joi, 24 septembrie 2020, la Casa Avramide, la lansarea cărții maestrului Constantin Arvinte, „Folclor muzical din Dobrogea“, eveniment organizat de Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei“. La seara folclorică au mai fost prezenți Preasfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii și primarul Constantin Hogea.

„Este foarte greu să iei cuvântul în fața unui asemenea auditoriu, să spun foarte multe lucruri nu mi-aș permite despre marele maestru, decât să vă mulțumesc și să subliniez că mă simt onorat că iau parte la acest eveniment. Este un privilegiu pentru noi să avem în această seară o asemenea manifestare și atâtea personalități prezente la o lansare de carte de folclor, având în vedere că această zonă este una cu 16 etnii, o zonă în care am reușit să ne regăsim în tradițiile și în folclorul fiecăruia.

Vreau să mulțumesc marelui maestru pentru această carte despre folclorul dobrogean, îi mulțumim bunului Dumnezeu că v-a dat putere pentru a realiza acest lucru și vă așteptăm cu drag, de fiecare dată, în rândul dobrogenilor“, a declarat administratorul public, Vasile Strat.

Potrivit organizatorilor, editarea cărții unei personalități precum Constantin Arvinte, compozitor, dirijor și folclorist, este cu atât mai mult o datorie de onoare pentru Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei“ cu cât reprezintă roadele unei documentări temeinice și îndelungate, realizate de o echipă de culegători de excepție, despre Folclorul muzical din Dobrogea.

Constantin Arvinte a compus în timp câteva suite orchestrale dobrogene, printre care și „Rapsodia dobrogeană“, compusă în 2016 chiar pentru ansamblul artistic tulcean.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top